FOTO Cum arată Xueli, fotomodelul care suferă de albinism. În unele ţări această boală este considerată a fi un blestem

1 femeie jpg jpeg

Lumea modei este într-o continuă căutare de fotomodele speciale. Un exemplu este Xueli, tânăra de 16 ani, care a atras atenţia cu aspectul ei neobişnuit.

Xueli face parte dintre puţinii oameni de pe Planetă care suferă de albinism. Această boală este o tulburare rară, moştenită genetic, care se caracterizează prin producerea unei cantităţi minime de melanină la nivelul părului, pielii şi ochilor. Albinismul este o boală fără tratament şi este întâlnită la 1 pacient din 20.000. În unele ţări din China şi din Africa această boală este considerată a fi un blestem, multe persoane care suferă de această problemă fiind mutilate sau ucise, deoarece sunt considerate persoane cu puteri supranaturale. Deşi mulţi oameni care suferă de această boală sunt puşi la zid, Xueli a reuşit cu trăsăturile ei să doboare standardele de frumuseţe din industria modelling-ului.

A fost abandonată la naştere

Xueli a avut un început dificil în viaţă. Pentru că albinismul încă este văzut ca un blestem sau ca un ghinion în multe părţi din China, aceasta a fost abandonată în copilărie, într-un orfelinat. Numele  „Xueli‟ i s-a dat acum 16 ani, „Xue‟ înseamnă „zăpadă‟ şi „li‟ înseamnă „frumos‟, un nume potrivit pentru un viitor model. Din fericire, la vârsta de 3 ani, Xueli a fost adoptată, iar de atunci viaţa ei s-a schimbat. Părinţii ei adoptivi au încurajat-o să aleagă calea modelling-ului, iar până la 16 ani, Xueli a apărut în multe publicaţii importante, inclusiv în Vogue, pozele ei fiind prezentate şi în multe muzee.

3 xueli 1 png png
stanga
dreapta
4 xueli png png
3 xueli 1 png png
2 xueli 2 png png

Pentru că albinismul este o afecţiune care implică probleme de vedere, Xueli poate să vadă în proporţie de 8%, iar din această cauză o putem vedea în multe fotografii cu ochii închişi.

4 xueli png png

Într-un interviu pentru brightside, Xueli a spus că experienţa abandonului a determinat-o să fie mai puternică, iar munca pe care o face astăzi doar îi măreşte stima de sine: „ A fost o experienţă foarte, foarte dificilă, dar care m-a făcut să fiu mai puternică. Scopul meu în viaţă este să cresc şi să fiu un model pentru alţii. Îmi plac foarte mult filmările şi am avut numai experienţe pozitive până acum. Este bine că industria îmbrăţişează acum mai multă diversitate şi prezintă modele care sunt de toate culorile şi de toate mărimile, nu super slabe‟, a spus aceasta.

Xueli, vocea persoanelor cu albinism

Fotomodelul îşi doreşte ca prin expunerea sa, să le arate tuturor persoanelor care suferă de această boală că pot reuşi să treacă peste stereotipurile societăţii: „Persoanele cu dizabilităţi sau persoanele care arată diferit, ar trebui să se simtă mai încrezătoare în ceea ce fac. Modelele cu albinism sunt adesea ignorate, pentru că mulţi cred că arată ca nişte fantome. Mă îngrijorează acest lucru, mai ales că acele stereotipuri pun în pericol viaţa copiilor cu albinism din ţări precum Tanzania şi Malawi. Cu cât oamenii se vor simţi mai reprezentaţi, cu atât societatea va învăţa să îi accepte aşa cum sunt‟, a spus Xueli.

Sursă foto: Instagram, Shutterstock Recente

Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg