FOTO Fă cunoştinţă cu Sofía Jirau, primul model Victoria’s Secret cu sindrom Down!

1 sofia jirau 3 jpg jpeg

La doar 25 de ani, Sofía Jirau a devenit primul model cu sindrom Down care a pozat pentru Victoria’s Secret. Cine este Sofía şi cum a reuşit să îşi îndeplinească acest vis?

Sofía Jirau s-a născut pe 26 martie 1996, în Puerto Rico, şi a visat de mică să devină model. „Am visat într-o zi şi am muncit pentru el. Astăzi, acest vis a devenit realitate. În sfârşit, pot să vă spun marele meu secret. Sunt primul model Victoria’s Secret cu sindrom Down!‟, a scris ea, pe pagina de Instagram.

Diagnosticul pus de medici nu au descurajat-o pe Sofía să îşi construiască o carieră frumoasă. Ea s-a dezvoltat ca un copil normal. În copilărie sportul şi dansul erau activităţile sale preferate. Astăzi, ea a ajuns un adult independent, cu multe pasiuni, capabil să muncească.

Colegă cu Hailey Bieber şi Valentina Sampaio

stanga
dreapta
4 sofia jirau jpg jpeg
6 sofia jirau 1 jpg jpeg
5 sofia jirau 2 jpg jpeg
3 sofia jirau 3 jpg jpeg
2 sofia jirau 4 jpg jpeg

Sofía şi-a început cariera în anul 2019, cu mici prezentări, înainte să îşi facă debutul în modelling la Săptămâna Modei, din New York, în anul 2020. „Când eram mică, mă uitam în oglindă şi îmi spuneam că voi deveni model şi femeie de afaceri‟, spunea ea pentru „People‟, pe atunci.

La New York, Sofía le-a atras tuturor atenţia cu trăsăturile sale şi cu încrederea cu care mergea pe podium. Aşa că, în 2021, ea a defilat din nou pentru un designer de modă portorican. „M-am născut pentru asta şi vreau să le arăt tuturor că am tot ce are nevoie un model pentru a străluci‟, a scris ea, pe Instagram.

Astăzi, Sofía Jirau face parte din cea mai recentă colecţie Victoria’s Secret, despre care se spune că „reprezintă o evoluţie majoră a mărcii, datorită femeilor incredibile care dau viaţă colecţiei‟. Alături de Jirau, din campanie fac parte şi: o viitoare mamă, un instructor de pilates de la 30 de ani, un model cu paraplegie spastică ereditară, dar şi modele, precum: Hailey Bieber, Valentina Sampaio, Paloma Elsesser şi Adut Akech.

În plus, pe lângă faptul că este un model de succes, Sofía deţine şi o linie proprie de produse. Ea vinde: cămăşi, portofele, căni şi huse pentru telefoane. „Este strigătul meu de bucurie‟, spunea ea, despre această colecţie specială.

Sursă foto: Instagram, Pinterest