FOTO Povestea neştiută a inelului de logodnă primit de Kate de la Prinţul William

1 inel png png

Când Prinţul William a cerut-o de soţie pe Kate Middleton, în 2010, a luat cu el în rucsac, în Kenya, un inel cu safir de 12 carate pentru a i-l dărui alesei sale. Şi evident că bijuteria primită de Ducesa de Cambridge nu era una obişnuită!

Inelul cu pricina era creat de bijutierul regal Garrard, care a crescut valoarea safirului cu cele 14 diamantate ce însoţesc piatra preţioasă Ceylon. Însă mai important decât orice este faptul că bijuteria care a aparţinut Prinţesei Diana a intrat în posesia Prinţului William într-un mod cât mai inedit cu putinţă.

Secole de-a rândul, safirele au fost preferate de familia regală britanică. Şi totul a început în 1840, când Prinţul Albert i-a dăruit viitoarei lui soţii o broşă cu safire, înconjurată de diamante şi încrustate toate în aur. Directorul creativ de la Garrard, bijutierul regal, a dezvăluit, la un moment dat, pentru Vogue, că Regina Victoria a adorat atât de mult darul, încât s-a hotărât să-l poarte în ziua nunţii ei, ca ceva albustru pus pe partea din faţă a rochiei de mireasă.

În ciuda tuturor celorlalte bijuterii pe care le-a adunat de-a lungul domniei sale de 63 de ani, Regina Victoria a considerat întotdeauna specială acea broşă, până la moartea soţului ei. În testamentul ei, a precizat că acea broşă să aparţină întotdeauna monarhului.

Regina Elisabeta a II-a a moştenit broşa imediat ce a luat tronul şi a adorat şi ea frumoasa bijuterie pe care a purtat-o de numeroase ori. Şi se pare că tocmai această broşă a inspirat inelul de logodnă pe care Prinţul Charles i l-a dăruit Dianei.

Conform celor de la Casa Garrard, „Prinţul Charles a văzut de multe ori acea broşă la mama lui şi atunci când s-a dus la Casa Garrard a văzut un inel foarte asemănător, care i s-a părut perfect”. În ciuda inspiraţiei istorice, alegerea făcută de Prinţul Charles a fost totuşi una controversată.

Inelul în sine costa doar 60.000 de dolari, ceea ce însemna că oricine care avea ceva bani putea să-şi cumpere un inel foarte asemănăor, nu era nimic original şi unic la el. Iar acest lucru nu era deloc tradiţional familiei regale britanice. Însă Diana a adorat inelul, pe care l-a purtat chiar şi după divorţul de Prinţul Charles.

După moartea Prinţesei Diana, atât Prinţul William, cât şi Prinţul Harry au fost încurajaţi să-şi aleagă ceva din lucrurile care i-au aparţinut mamei lor. William a ales un ceas Cartier, iar Harry a ales inelul ei de logodnă cu safir. Totuşi, în momentul în care Harry şi-a dat seama că fratele lui era îndrăgostit de Kate, a schimbat inelul cu ceasul Cartier.

Bineînţeles că Middleton nu este singura membră a familiei regale care să poarte un inel de logodnă cu safir. Mama Reginei Elisabeta, Elizabeth Bowes-Lyan, a primit de la Ducele de York – viitorul Rege George al VI-lea) un inel cu safir, iar Prinţesa Anne a avut safire în inelul ei de logodnă în ambele ei mariaje.

Aşadar, inelul preferat de Prinţesa Diana n-o fi fost unul cu o istorie îndelungată, însă a devenit unul dintre cele mai faimoase inele de logodnă din lume odată ce regretata Lady Di l-a purtat atât de mult şi apoi a ajuns pe inelarul Ducesei de Cambridge.

Foto - Instagram Kensington RoyalRecente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg