Generozitatea divei. Ce avere avea Marilyn Monroe când a murit şi cine a moştenit-o

5 marilyn monroe jpg jpeg

A devenit una dintre cele mai cunoscute actriţe de la Hollywood datorită unor roluri precum cele din "Gentlemen Prefer Blondes" (1953) şi "Some Like It Hot" (1959), dar şi a sex appeal-ului său incontestabil. "The Misfits" (1961) a fost ultimul film al divei hollywoodiene, un an mai târziu după încheierea filmărilor protagonista peliculei fiind găsită moartă în casa ei din Los Angeles, pe 5 august 1962. Avea doar 36 de ani.

Moartea lui Marilyn Monroe a fost declarată o sinucidere, în ciuda discuţiilor şi a acuzaţiilor de omor care au urmat în anii de după. Chiar dacă a luat întreaga omenire prin surprindere cu dispariţia ei prematură, actriţa a lăsat instrucţiuni clare în ceea ce priveşte averea sa. Cât apucase să strângă vedeta în cei 36 de ani de viaţă?

O sumă destul de semnificativă! În jur de 20 de milioane de dolari avea Marilyn în momentul morţii ei, iar ultimul ei testament a fost redactat cu numai 10 zile înainte ca divorţul ei de dramaturgul Arthur Miller să fi fost finalizat, în 1961. Iar persoanele care au fost trecute în testament denotă importanţa pe care acestea o aveau pentru superstarul hollywoodian.

Cine au fost beneficiarii testamentului lui Marilyn Monroe?

În primul rănd, mama ei. Actriţa a deschis un cont pentru Gladys Baker, care a fost închisă într-un sanatoriu după ce fusese diagnosticată cu schizofrenie paranoidă. Pe timpul vieţii ei, Marilyn avusese o relaţie complicată cu mama ei, care-şi abandonase propria fiică într-un orfelinat încă de pe vremea când era un bebeluş şi n-avea mai mult de două săptămâni.

Cu o parte din banii lăsaţi mamei sale, Gladys trebuia să aibă grijă şi de Xenia Chekhov, văduva profesorului ei de actorie, Michael Chekhov, după cum ne informează Daily Express. După moartea mamei sale şi a lui Chekhov, psihiatrul vedetei, Marianne Kris, a primit averea faimoasei blondine.

Actriţa a inclus şi alt membru al familiei sale în testament, pe Bernice Miracle, sora ei vitreagă, care a primit 10.000 de dolari. Şi asta în ciuda faptului că Monroe n-a ştiut de existenţa vreunei surori vitrege până în adolescenţă, când mama ei a catadicsit să-i spună. Aceeaşi sumă a primit şi secretara ei, May Reis, iar prietenii vedetei, Norman şi Hedda Rosten, au avut surpriza de-a primi 5.000 de dolari pentru educaţia fiicei lor, Patricia.   

Cea mai mare parte a averii lui Monroe s-a dus la legendarul profesor de actorie Lee Strasberg, care a fost mentorul actriţei. Atât el, cât şi soţia lui, Paula, au fost luaţi prin surprindere de gesul plin de generozitate al vedetei. Până la urmă, cea de-a doua soţie a lui Strasberg, Anna, s-a bucurat de averea lui Marilyn după moartea lui Lee, în 1982.

Anna Strasberg a angajat compania CMG Worldwide să gestioneze banii de la Marilyn şi toate fostele ei obiecte personale. O altă parte a averii regretatei dive ajută copiii şi-n ziua de azi. După moartea lui Kris, averea ei a ajuns la Centrul Anna Freud din Londra, care are ca activitate principală ajutorarea copiilor care suferă de boli mentale şi a familiilor lor.

@ Instagram/marilynmonroeglamRecente

Donatella Versace jpg
596cf8b29e5edde3c6ffec327094dd3a jpeg
Celebritati, Paris Hilton, Harry Styles, Kesha, Shutterstock jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 0 Sursa  Instagram jpg
Jennifer Lopez, poreclă pentru gemeni 1 foto  Instagram jpg
Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg