Ginger Rogers - dansând cu viaţa

1 ginger rogers 394435 1920 jpg jpeg

Numele ei aproape că este sinonim cu filmele de Crăciun. Poate ai văzut-o cântând şi dansând în pelicule de altădată, precum “Copilaşul domnişoarei”, „Pe curând” sau „Afaceri încurcate”. Şi un lucru este sigur: celebritatea ei va fi legată pe vecie de cea a legendarului partener al său, Fred Astaire.

A învăţat o întreagă Americă să danseze

Despre cea care a învăţat o întreagă Americă să danseze, un fost producător de la studiourile Paramount spunea: “A fost o actriţă, un star, un superstar şi, mai presus de toate, a fost o legendă”. Frumoasa blondă, pe numele ei adevărat Virginia Katherine McMath, a venit pe lume la data de 16 iulie 1911, în orăşelul Independence din statul Missouri. Te întrebi cum s-a transformat numele Virginia McMath în Ginger Rogers? Ei bine, Ginger este cumva un derivat de la Virginia şi aşa o striga o verişoară a artistei, iar Rogers este numele de familie al tatălui ei vitreg. Steaua ei a început să strălucească la doar 14 ani, când a câştigat un concurs de dans în stilul Charleston. În continuare, sub îndrumarea mamei sale, Lela, tânăra Virginia se orientează către genul teatral vodevil, cutreierând ţara alături de alte fete, într-o trupă artistică numită „Ginger şi roşcatele“.

I se deschid uşi la Hollywood

ginger rogers 394436 1920 jpg jpeg

Odată ajunsă la New York, Ginger a fost fermecată de mirajul celebrităţii, fiind atrasă de scena musicalurilor de pe Broadway. Viitoarea stea de la Hollywood a reuşit să atragă atenţia marilor directori de la Paramount, cu care a semnat un contract pe şapte ani, rolul său de debut având loc în producţia „Girl Crazy“ din 1930. Cu această ocazie, l-a întâlnit pentru prima dată pe Fred Astaire, în calitate de coregraf al unui număr de dans. Cei doi au început chiar şi o relaţie amoroasă, scurtată de ambiţia lui Rogers de a se concentra pe carieră. Cu toate acestea, Ginger n-a dat cu adevărat lovitura decât în momentul în care a devenit parte a magnificului duet cu Fred Astaire în nu mai puţin de nouă filme antologice, între 1933 şi 1939. Actriţa Katherine Hepburn avea să pună cel mai bine în cuvinte magia celor doi: “El i-a dat eleganţă, ea i-a conferit sex-appeal”. Şi aşa a fost, căci frumuseţea lui Ginger, precum şi talentul ei actoricesc completau de minune îndemânarea de dansator a lui Astaire, un artist care nu arăta şi nici nu juca excepţional. Totuşi, deşi frumoasa blondă a fost ridicată la rangul de vedetă de excepţionalul dansator cu care a făcut cuplu pe marile ecrane, visul ei era să aibă succes şi independent de el. Şi culmea, a reuşit!

O viaţă amoroasă tumultuoasă

Chiar dacă fanii şi i-ar fi dorit pe Rogers şi pe Astaire împreună şi în viaţa reală, inimile lor au vrut altceva. Sau, mai bine zis, pe altcineva. Ginger a fost destul de ocupată pe plan personal, actriţa fiind măritată şi divorţată de cinci ori. Prima dată, la doar 17 ani, Ginger i-a spus “Da” partenerului ei de dans din acea vreme, Jack Pepper. Însă tinerii au divorţat la doar doi ani după căsătorie. Mai îndelungat a fost cel de-al doilea mariaj al lui Rogers, cel cu actorul Lew Ayres, uniunea lor durând între 1934 şi 1941, adică fix atunci când actriţa se afla pe culmile succesului. Soţul numărul trei a fost Jack Briggs, angajat în armata americană şi trimis, din cauza profesiei, pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial. Căsnicia lor a durat opt ani, între 1941 şi 1949, şi a fost urmată, în 1953, de o a patra, cu avocatul francez cu veleităţi actoriceşti Jacques Bergerac. Cu 16 ani mai tânăr decât Ginger, francezul a urmat-o pe aceasta la Hollywood, sperând că faima soţiei sale se va răsfrânge şi asupra lui. În 1957, cei doi şi-au spus “Adio”, dar Ginger tot nu s-a lecuit de drumul către altar. Ultimul soţ al divei a fost regizorul şi producătorul William Marshall, mariajul celor doi ţinând din 1961 până în 1969. Motivul divorţului a fost dependenţa lui de alcool şi colapsul financiar al companiei lor de producţie de film.

N-a fumat şi n-a băut niciodată

Pentru puritana Ginger, care n-a fumat şi n-a băut niciodată, o relaţie nu exista în afara instituţiei căsătoriei. Tocmai de aceea, a tot încercat să-şi găsească tihna maritală alături de numeroşi bărbaţi.“Mariajul este singura cale civilizată, altfel ar fi haos. Nimeni nu crede în mariaj mai mult decât mine. N-am demonstrat asta de atâtea ori?”, spunea actriţa.

Numai că finalul vieţii a găsit-o tot singură, fără urmaşi, în reşedinţa ei din Rancho Mirage, California, în 1995, la vârsta de 83 de ani. Chiar şi aşa, probabil că Ginger a părăsit lumea aceasta fără niciun regret. Şi-n paşi de dans.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg