Grace Kelly, nevoită să facă un test de fertilitate pentru a putea deveni soţia Prinţului Rainier

4 profimedia 0329414064 jpg jpeg

Când frumoasa actriţă a interpretat rolul unei prinţese în filmul „The Swan”, probabil că nici prin gând nu-i trecea că va deveni, într-o bună zi, prinţesă în regatul ei. Grace şi Prinţul Rainier al III-lea de Monaco au fost atraşi unul de altul imediat ce s-au întâlnit la o şedinţă foto în 1955, unde ea făcea parte din delegaţia americană de la Festivalul de Film de la Cannes.

Conform celor publicate de Mental Floss, odată ajunsă înapoi acasă, actriţa a fost contactată de prinţ şi a menţinut apoi legătura cu el de la distanţă. Mai târziu, tot în acel an, Rainier a făcut un turneu diplomatic în Statele Unite, timp în care a petrecut trei zile cu Kelly şi familia ei. La finele celor trei zile, prinţul a cerut-o în căsătorie de superba vedetă, iar aceasta a accepta propunerea. Dar nu putea deveni prinţesă decât dacă respecta trei condiţii importante... „Ea juca rolul unei prinţese în «The Swan»”, a confirmat Gwen Robyns, autoarea cărţii „Prinţesa Grace” din 1976, care a devenit ulterior prietena apropiată a prinţesei. “A apărut din senin acest prinţ şi, după cum îi e caracteristic lui Grace, s-a lăsat dusă de visuri şi de tot felul de lucruri din acestea”, a dezvăluit autoarea pentru Vanity Fair. Nunta celor doi a avut loc în 1956, în acelaşi an în care filmul ei fusese lansat. Iar americanca a devenit, peste noapte, prinţesă şi-n realitate. Însă nu e cel mai simplu lucru din lume să te căsătoreşti cu un prinţ şi să devii membru al unei familii regale. Care au fost cele trei condiţii pe care trebuia să le îndeplinească actriţa dacă voia să devină prinţesă? 

În primul rând, să renunţe la cariera ei actoricească. Apoi trebuia să se prezinte şi ea cu zestrea ei. În ce consta aceasta? În bani. Şi deloc puţini. Familia ei trebuia să plătească familiei regale 2 milioane de dolari pentru ca Prinţul Rainier să o ia de soţie pe actriţa americană. Asemenea sumă era imensă la acea vreme. Şi cea de-a treia condiţie care a fost?

stanga
dreapta
2 grace kelly jpg jpeg
3 grace kelly 1 jpg jpeg

Grace Kelly trebuia să facă un test de fertilitate şi să-l treacă. Cu alte cuvinte, nu putea intra în familia regală din Monaco dacă era stearpă şi nu-i putea oferi prinţului moştenitori, conform celor publicate de The Chicago Tribune. Aşadar a dat testul şi l-a trecut.

Tatăl lui Grace a fost revoltat de asemenea condiţii, însă fiica acestuia a reuşit să-l convingă să plătească zestrea respectivă. Actriţa şi prinţul s-au căsătorit şi au avut împreună trei copii – Caroline, Prinţesă de Hanover, Stephanie, Prinţesă de Monaco, şi Albert al II-lea, Prinţ de Monaco.

Din păcate, pe 13 septembrie 1982, prinţesa a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se afla la volan şi mergea acasă împreună cu fiica ei, Prinţesa Stephanie. După cum era de aşteptat, AVC-ul a făcut-o să piardă controlul maşinii, după cum a relatat revista People. Automobilul a căzut de pe un deal şi s-a prăbuşit 30m în gol.

Mama şi fiica au fost scoase din maşină în viaţă, însă Grace a decedat a doua zi din cauza unei hemoragii craniene, în timp ce fiica ei, Stephanie, a supravieţuit incredibilului accident.

Prinţul Albert, fiul lui Kelly şi moştenitorul tronului din Monaco, a vorbit, la un moment dat, despre vindecarea de după pierderea mamei atât de prematur, la numai 52 de ani. „Durează ceva. Îţi revii cu ajutorul altor membrii ai familiei, ai prietenilor şi celor dragi, care îţi oferă sprijinul lor. Dar, chiar şi în aceste condiţii, tot durează câţiva ani buni ca să accepţi ceea ce s-a întâmplat”, a declarat acesta în 2017, în Interview.

În ceea ce-l priveşte pe Prinţul Rainier, acesta şi-a dat ultima suflare în 2005, însă, conform celor declarate de Albert, nu şi-a revenit niciodată după pierderea atât de tragică a soţiei lui. „Pierderea l-a afectat crunt şi n-a mai fost niciodată acelaşi om după accident...”, a conchis acesta.

foto - filmul To Catch a Thief (1955)