Greşeli de evitat când te epilezi

1 69472 original jpg jpeg

Vrei să ai picioare fine şi catifelate ca să-ţi etalezi rochiile şi fustele de vară? Ei bine, pe lângă produsele de înfrumuseţare, îndepărtarea părului nedorit este cea mai bună alegere. Însă, mai ales dacă te faci acasă, trebuie să ai mare grijă cum procedezi. Iată ce greşeli trebuie evitate!

«Mă epilez fără exfoliere»

Când te apuci acasă de epilat ai tendinţa de a folosi benzile de ceară sau aparatul de ras direct pe pielea murdară? În acest caz,rişti să omiţi o mare parte din firele de păr de sub piele. De aceea,este bine să te exfoliezi înainte de epilare. Foloseşte un scrub din comerţ sau tărâţe de grâu ori de porumb dacă vrei să apelezi la produsele naturale de exfoliere a pielii. Exfolierea înainte de epilare asigură protecţie contra firelor de păr crescute în piele şi te ajută să elimini celulele moarte.

«Fac o baie fierbinte înainte»

În timp ce dormi,picioarele se umflă,ascunzând o parte din firele de păr. Aşa că ar fi de dorit să te epilezi după-amiaza,când ai parte de lumină naturală şi,în plus,poţi să observi care sunt firele rebele. Acelaşi efect asupra picioarelor îl are şi apa caldă. Ea duce la dilatarea vaselor de sânge şi respectiv umflarea acestora. De aceea,atunci când te exfoliezi,ai grijă să faci ub duş cu apă călduţă şi să stai cât mai puţin la aburi.

«Nu am timp să mă dau cu gel de ras»

Chiar dacă eşti pe fugă şi vrei să scapi rapid de părul de pe mâini sau de pe picioare,nu folosi lama direct pe pielea uscată. Există riscul să-ţi laşi adevărate urme de bube pe piele. Aplică gel de ras,deoarece acesta previne iritaţia provocata de lamă şi ajută la tăierea mai profundă a firelor de păr. Aplică-l în sensul invers creşterii firelor de păr pentru a obţine eficienţă maximă la epilare. În plus,ai grijă de câte ori foloseşti o lamă de ras. Aceasta funcţionează eficient pentru maximum patru utilizări.

«Mă epilez des»Chiar dacă este vară şi vrei să te mândreşti cu picioarele tale,nu este cazul să exagerezi cu epilatul. Trebuie să aştepţi aproximativ o lună între şedinţele de epilare cu ceară pentru ca părul să fie destul de lung,astfel încât să poată fi smuls. De asemenea,este bine să ştii că dacă părul nu-şi urmează cursul de creştere,poate influenţa negativ elasticitatea pielii. Aşa că lasă să treacă măcar două săptămâni,chiar şi dacă te faci cu lama. Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg