Henna, vopseaua de păr naturală cu nenumărate beneficii

1 74377 original jpg jpeg

Fiecare descriere a frumuseţii, fie ea o zeiţă sau o regină, începe mereu cu podoaba capilară. Cleopatra a avut părul lung şi negru, iar Zeiţa Lakshmi avea şuviţele ondulate. Toate acestea: păr lung, creţ, puternic şi gros arată cât de sănătos este el.

Îngrijirea părului este o parte indispensabilă în rutina de înfrumuseţare. Multe dintre reţetele destinate îngrijirii părului includ henna,care este considerat un ingredient important. Hennaeste o pulbere obţinută prin măcinarea frunzelor uscate ale copacului de henna. Pudra are nenumărate beneficii,mai ales pe păr.

Acţionează ca un balsam natural

Henna hidratează firele de păr şi scalpul. În plus,proprietăţile hidratante ale hennei previn mâncărimea şi iritarea pielii capului.

Stimulează creşterea părului

Prin hrănirea foliculilor de păr,henna stimulează creşterea şuviţelor. Totodată,reduce căderea părului,deoarece îl întăreşte şi îl hrăneşte de la rădăcină.

Citeşte şi:Cum să-ţi vopseşti părul cu henna

Combate mătreaţa

Henna reduce apariţia fulgilor prin condiţionarea scalpului. În plus,are proprietăţi antifungice,care combat mătreaţa,care este adesea dificil de tratat. Scalpul uscat,care formează mătreaţa,se hrăneşte cu uleiurile naturale din pielea capului şi se înmulţeşte rapid.

Este o vopsea naturală

Henna este o vopsea naturală permanentă,deoarece nu conţine coloranţi chimici. Henna poate fi folosită pe păr în mod regulat,fără nicio grijă. Ea colorează şuviţele în nuanţe diferite de roşu,de la roşu-cărămiziu până la maro-roşcat,în funcţie de nuanţa ta naturală.

Menţine părul sănătos

Prin aplicarea hennei păruldevine mătăsos,gros şi voluminos. În plus,îi oferă o strălucire aparte şi poate înlocui cu succes toate serurile şi uleiurile de păr.

Cum foloseşti henna pe păr

Prepară o pastă din henna şi apă şi las-o să se înmoaie 8-10 ore. Aplică amestecul obţinut pe părul spălat şi uscat. Lasă-l să acţioneze 1-3 ore. Cu cât stă mai mult pe şuviţe,cu atât mai închisă va fi culoarea. După aceea,clăteşte-l fără a-l şampona.

Citeşte şi:De ce este bine să foloseşti henna

De ce trebuie să ţii cont când aplici henna pe păr

-Nu-l aplica niciodată pe păr în combinaţie cu ulei.-Foloseşte mănuşi când prepari vopseaua şi când o aplici pe păr.-Nu ai nevoie de un şampon special după vopsirea părului cu henna.-Deoarece henna tinde să usuce părul,aplică un ulei de păr după procesul de vopsire şi uscare.-Spală părul din nou a doua zi.Henna este o vopsea pe bază de plante,care poate fi uşor încorporată în rutina de îngrijire a părului.

Credit foto:www.boldsky.com



Recente

MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg