Henna, vopseaua de păr naturală cu nenumărate beneficii

1 74377 original jpg jpeg

Fiecare descriere a frumuseţii, fie ea o zeiţă sau o regină, începe mereu cu podoaba capilară. Cleopatra a avut părul lung şi negru, iar Zeiţa Lakshmi avea şuviţele ondulate. Toate acestea: păr lung, creţ, puternic şi gros arată cât de sănătos este el.

Îngrijirea părului este o parte indispensabilă în rutina de înfrumuseţare. Multe dintre reţetele destinate îngrijirii părului includ henna,care este considerat un ingredient important. Hennaeste o pulbere obţinută prin măcinarea frunzelor uscate ale copacului de henna. Pudra are nenumărate beneficii,mai ales pe păr.

Acţionează ca un balsam natural

Henna hidratează firele de păr şi scalpul. În plus,proprietăţile hidratante ale hennei previn mâncărimea şi iritarea pielii capului.

Stimulează creşterea părului

Prin hrănirea foliculilor de păr,henna stimulează creşterea şuviţelor. Totodată,reduce căderea părului,deoarece îl întăreşte şi îl hrăneşte de la rădăcină.

Citeşte şi:Cum să-ţi vopseşti părul cu henna

Combate mătreaţa

Henna reduce apariţia fulgilor prin condiţionarea scalpului. În plus,are proprietăţi antifungice,care combat mătreaţa,care este adesea dificil de tratat. Scalpul uscat,care formează mătreaţa,se hrăneşte cu uleiurile naturale din pielea capului şi se înmulţeşte rapid.

Este o vopsea naturală

Henna este o vopsea naturală permanentă,deoarece nu conţine coloranţi chimici. Henna poate fi folosită pe păr în mod regulat,fără nicio grijă. Ea colorează şuviţele în nuanţe diferite de roşu,de la roşu-cărămiziu până la maro-roşcat,în funcţie de nuanţa ta naturală.

Menţine părul sănătos

Prin aplicarea hennei păruldevine mătăsos,gros şi voluminos. În plus,îi oferă o strălucire aparte şi poate înlocui cu succes toate serurile şi uleiurile de păr.

Cum foloseşti henna pe păr

Prepară o pastă din henna şi apă şi las-o să se înmoaie 8-10 ore. Aplică amestecul obţinut pe părul spălat şi uscat. Lasă-l să acţioneze 1-3 ore. Cu cât stă mai mult pe şuviţe,cu atât mai închisă va fi culoarea. După aceea,clăteşte-l fără a-l şampona.

Citeşte şi:De ce este bine să foloseşti henna

De ce trebuie să ţii cont când aplici henna pe păr

-Nu-l aplica niciodată pe păr în combinaţie cu ulei.-Foloseşte mănuşi când prepari vopseaua şi când o aplici pe păr.-Nu ai nevoie de un şampon special după vopsirea părului cu henna.-Deoarece henna tinde să usuce părul,aplică un ulei de păr după procesul de vopsire şi uscare.-Spală părul din nou a doua zi.Henna este o vopsea pe bază de plante,care poate fi uşor încorporată în rutina de îngrijire a părului.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg
Dannii Minogue Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas foto  Shutterstock jpg