Iată cum alegi şi aplici fondul de ten!

1 65882 original jpg jpeg

Ca să maschiezi imperfecţiunile tenului, ai nevoie de un fond de ten uşor, cu textură aerată, care acoperă bine zonele cu probleme şi, totuşi, este „invizibil“ pe piele.

Un produs de calitate nu este mereu un produs scump. Ai în vedere că un fond de ten bun,dacă ştii cum să-l alegi,poate fi mai accesibil decât îţi imaginezi.

Ţine cont de raportul calitate-preţ şi ia în considerare şi câte beneficii aduce produsul comparativ cu preţul pe care îl are. Cel mai important este să îl probezi.

Fondul de ten care i-a făcut bine prietenei tale,care,de exemplu,are tenul mixt,posibil ţie să nu-ţi priască,dacă ai,să zicem,tenul uscat. Te poţi trezi cu faţa plină de coşuri.

Ce să ştii când îţi cumperi un nou produs

În căutarea fondului de ten perfect pentru nevoile tale,trebuie să ştii ce tip de ten ai:gras,mixt,normal,uscat şi sensibil. Apoi să ştii ce anume îţi doreşti:de exemplu,să fie un produs care să acopere imperfecţiunile în profunzime,să aibă textură uşoară şi să nu producă iritaţii pielii.

De asemenea,când pleci la drum,nu uita să te hotărăşti asupra aspectului feţei pe care ţi-l îţi doreşti. Vrei ca tenul tău să fie mat şi natural,să aibă aspect proaspăt,natural,sau vrei să acopere bine şi cei mai coloraţi pistrui?

Spune-i cosmeticianei că îţi doreşti un produs care ascunde porii excesiv de dilataţi,acneea,petele şi roşeaţa.

Ce fond de ten se potriveşte pielii tale

Dacă ai pielea uscată,ideale sunt produsele cu formulă lichidă,care au efect emolient. Acestea hidratează şi acoperă bine suprafaţa pielii.

Tenurilor grasşi mixt li se potrivesc fondurile de ten lichide sau sub formă de pudră,fără uleiuri. Acestea absorb excesul de sebum şi lasă un aspect mat şi neted.

Ai probleme cu acneea? Ai grijă ca în produsul tău de îngrijire să fie şi particule de acid salicilic.

Ce culoare alegi

Înainte să cumperi unfond de ten,asigură-te că ai încercat pe piele produsul. Unele femei preferă să verifice compatibilitatea produsului cu pielea pe partea inferioară a încheieturii mâinii,altele pe zona amplă dintre degetul mare şi arătător.

Sau poţi solicita mostre ale produsului,pe care le poţi verifica la lumina naturală. Ai grijă că,în interior,lumina artificială te poate păcăli şi te poţi trezi acasă cu o culoare care nu te avantajează. Nu cred că îţi doreşti o faţă galbenă sau portocalie.