Igiena intimă: cum menţii vaginul sănătos şi curat

1 74672 original jpg jpeg

Deşi ai auzit-o cu siguranţă şi înainte, nu strică să îţi reaminteşti cât de delicat este vaginul tău. La fel ca alte zone ale corpului, şi acesta necesită o îngrijire atentă pentru a fi curat şi sănătos.

Fără săpun

În cazul în care vaginul ar putea vorbi,ar avea multe de spus,între care ţi-ar interzice şi să mai foloseşti săpunul. Nu folosi nici geluri de duş parfumate când speli zona intimă.  Există pe piaţă o mulţime de produse pentru curăţarea vaginului, dar acestea nu sunt necesare. Apa simplă este,de fapt,mai mult decât suficientă,mai ales că nu vrei să speli în exces şi să cauzezi iritaţii vaginale. Şi nu uita,spălarea vaginului se face doar extern,nu şi intern.

Fără produse parfumate

Fie că foloseşti şerveţele parfumate de câte ori mergi la toaletă,fie că eşti adepta folosirii unui strop de parfum sau a deodorantului,este momentul să spui „stop!”. Dacă ai o problemă cu mirosul,mascarea lui nu o va soluţiona (aceasta este de multe ori cauzată de un dezechilibru al pH-ului pielii). De fapt,aromele nenaturale,pot face ca organismul să intre în alertă,semnalând o problemă care în realitate nu există. În cazul în care zona miroase,foloseşte un gel special,fără parfum. Este bine că vaginul tău nu are iz de trandafiri,fiindcă nici nu trebuie.

Mergi la ginecolog cu regularitate

O parte importantă a menţinerii sănătăţii vaginale este să faci minim o vizită pe an la medicul ginecolog,pentru a şti că totul este în regulă. Nu doar că te vei asigura că nu ai nicio infecţie urinară sau boli cu transmitere sexuală,dar un examen de col uterin,este,de asemenea,o necesitate.

Lenjeria de corp din bumbac este încă sexy

Lenjeria de corp din bumbac este permeabilă la vapori şi ... vaginul are nevoie să respire! Evită chiloţii strâmţi,pe cei din spandex sau pe cei de tip tanga,care,de asemenea,ţin bacteriile şi favorizează apariţia infecţiilor şi a iritaţiilor. Pentru că,să fim sincere,nimic nu este mai sexydecât un vagin sănătos.

Schimbă tampoanele şi absorbantele în mod regulat

Deşi nu ai un flux prea mare în perioadele delicate,schimbă tampoanele interne şi absorbantele  la fiecare câteva ore pentru a menţine sănătatea vaginului tău. Desigur,ameninţarea mare este să faci sindromul şocului toxic.

Menţine un pH vaginal sănătos

Ştiai că problemele pH-ului vaginal pot cauza alte probleme? Un pH-ul vaginal sănătos este uşor acid,între 3,5 şi 4,5,iar când acesta este dezechilibrat,rişti probleme vaginale cum ar fi acel miros vaginal de care tot încerci să scapi. În perioada menstruaţiei,pH-ul poate suferi dezechilibre,deoarece sângele are un pH mai mare,la fel şi în timpul sexului. Aşa că în aceste cazuri este indicat să speli vaginul cu un gel care să restabilească pH-ul.Recente

luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg