În adolescenţă, actorul Cary Grant a fugit de-acasă ca să se facă acrobat. A fost circar doi ani!

5 cary grant jpg jpeg

Născut Archibald Alexander Leach, în Bristol, Marea Britanie, pe 18 ianuarie 1904, Cary Grant provenea dintr-o familie muncitoarească, care avea mari speranţe pentru viitorul lui. Mama acestuia, o femeie simplă pe nume Elsie Kingdom Leach, îşi dorea ca el să devină un pianist plin de clasă, un gentleman. Însă el avea alte planuri în ceea ce privea meseria pe care şi-o dorea s-o urmeze…

Când n-avea mai mult de 12 ani, adolescentul a rămas în grija tatălui său, care primise custodia lui totală după ce a divorţat de soţia sa, care şi-a petrecut următorii 20 de ani într-un spital de boli mentale.

Dezamăgit de viitorul care-l aştepta în Bristol, legendarul star de cinema a încercat să fugă de-acasă în timpul adolescenţei, însă tentativa sa a eşuat. După asemenea încercare fără succes, unul dintre profesorii lui i-au făcut cunoştinţă tânărului Leach cu teatrul, iar acea iniţiativă i-a schimbat radical viaţa.

“În sfârşit, eu, aşa imperfect cum eram, m-am regăsit printre cei care zâmbeau frumos, purtau sau nu costume şi făceau tot felul de lucruri interesante. Atunci am avut o revelaţie! Ce altă viaţă mai puteam avea decât pe cea de actor?!”, a declarat Cary Grant.

Însă ce s-a întâmplat până ca Archibald Alexander Leach să ajungă la Hollywood?

Grant a încercat să intre într-o trupă de acrobaţi după ce a falsificat semnătura tatălui lui pe cererea de înscriere. Părintele actorului, Elias James Leach, a fost păcălit de fiul său să-i dea nişte bani ca să meargă în Norwich să vadă trupa de acrobaţi, însă când tatăl său şi-a dat seama ce intenţiona Grant să facă, s-a dus după el şi l-a luat înapoi acasă.

Totuşi, Cary şi-a văzut visul cu ochii la 14 ani, când a fost exmatriculat de la şcoală – pe motiv că vizitase baia fetelor – şi a reuşit, într-un final, să se alăture circarilor.

“Se rostogoleau, mergeau pe picioroange şi petreceau de zor. Actobaţii Pender au cucerit publicul de la spectacolele de vaudeville din Marea Britanie, după care au pornit, în 1920, spre Statele Unite. Când turneul acrobaţilor s-a încheiat după doi ani, Archie Leach s-a stabilit în New York. Mergea cu show-ul de vaudeville prin toate oraşele mici americane şi-apoi îşi făcea veacul pe la colţul străzilor din New York”, a continuat acesta să povestească.

Şi cum a ajuns, totuşi, să joace în filme?

Un amic i-a făcut cunoştinţă cu Reggie Hammerstein, care, la rândul lui, l-a dus să-l întâlnească pe unchiul său Arthur, care era producător hollywoodian. Acela a fost momentul în care Archie Leach şi-a început transformarea în Cary Grant. În 1927, a început să joace pe Broadway şi, după ce a devenit relativ cunoscut cu rolul din “Golden Dawn”, s-a dus la un casting.

“Gât prea gros şi picioare prea strâmbe!”, a fost verdictul celor de la prima sa audiţie. Aşadar, Archie s-a întors pe Broadway, unde a rămas până în 1931. Într-o vacanţă petrecută în Los Angeles, acesta a mai dat încă o încercare filmelor.  

De data asta, Paramount Studios i-a oferit tănărului de 27 de ani un contract pe cinci ani, de 450 de dolari pe săptămână, pe care actorul la început de drum l-a acceptat bucuros.

Foto - That Touch of Mink (1962), To Catch a Thief (1955)Recente

Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg