În locuinţa reginei Elisabeta se află o uşă secretă, ascunsă sub o oglindă. Care este rolul ei? Arată exact ca în filme!

1 regina elisabeta jpg jpeg

Într-o clădire veche şi importantă din punct de vedere istoric, aşa cum este Palatul Buckingham, poate că nu e de mirare că există mistere. Un lucru mai puţin cunoscut este că Regina Elisabeta are un pasaj secret în clădire, ascuns de ochii publicului.

Palatul Buckingham, reşedinţa reginei Elisabeta, cuprinde un total de 775 de camere. Mai exact, 188 camere de personal, 52 camere de oaspeţi şi camere regale, 92 de birouri, 19 camere de stat şi 78 de băi. Multe dintre camerele palatului au roluri specifice. De pildă, Sala Tronului serveşte pentru ceremonii, iar Salonul Alb drept sală de recepţie regală. În Salonul Alb, regina şi ceilalţi membri ai familiei se reunesc pentru ocazii speciale, pozează pentru fotografiile oficiale, iar Majestatea Sa filmează mesajul anual, de Crăciun.

Citeşte şi: Regina Elisabeta are un angajat care îi porţionează carnea la perfecţia. Abilitatea este moştenită genetic?

Salonul Alb este o cameră faimoasă din Palat nu doar pentru ocaziile speciale pe care le găzduieşte, ci şi pentru că aici se află o uşă secretă pe care regina a încercat să o ţină ascunsă de ochii celorlalţi.

Unde duce uşa secretă din Palatul Buckingham?

Uşa secretă, din Salonul Alb, este ascunsă sub o oglindă imensă. Cu câţiva ani în urmă, echipa jurnaliştilor de la „Good Morning Britain” au descoperit unde duce ea.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a permis să fie îmbrăţişată în public. Ce alte reguli a încălcat în timpul domniei sale

Se pare că acest pasaj secret o ajută pe regină să se plimbe prin toate camerele. Mai exact, să ajungă în apartamentele ei private. 

Palatul Buckingham nu este singura reşedinţă cu holuri ascunse. În 2011, s-a aflat că în Castelul Windsor se află o trapă ascunsă. Aceasta datează din perioada Evului Mediu, când trupele britanice se bazau pe ea, pentru a ieşi din clădire, în cazul în care castelul era asediat. 

Sursă foto: Shutterstock, Sursă video: Youtube 



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg