În vacanţă, cu premiantele galei «10 femei excepţionale»

1 49226 original jpg jpeg

Au schimbat destine şi i-au făcut pe ceilalţi să zâmbească chiar şi în cele mai grele momente. De aceea, cele trei laureate ale galei „10 femei excepţionale”, organizată de revista Click! pentru femei, au fost recompensate şi cu câte o excursie. Iată jurnalele lor de călătorie!

Pentru prima oară în străinătate

Din dorinţa de a le face viaţa mai uşoară ­copiilor cu handicap din Cehu Silvaniei,Elisabeta Nagy a înfiinţat Asociaţia „Down Sindrom“. Pentru dragostea oferită copiilor bolnavi,ea a câştigat premiul cel mare al galei „10 femei excepţionale”,o excursie în afara ţării.

„În perioada 27 iunie-4 iulie,am plecat «înarmată» cu emoţii şi bagaj pe măsură,povesteşte Elisabeta,ca să vizitez pentru prima oară în viaţa mea o altă ţară. Despărţirea de cei dragi nu a fost uşoară,dar era ca şi cum un vis mi se împlinea şi mi-am zis că este cazul să profit din plin.”Emoţii la decolare...

Elisabeta  a călătorit cu fiica ei în Spania

69772f9064b2f5e0aa5dd713216955cd jpg jpeg

Elisabeta a vizitat staţiunea Santa Suzana,din Spania. Cel mai emoţionant moment a fost când fetiţa ei,care suferă de sindromul Down,a avut posibilitatea pentru prima ­oară să zboare cu avionul.

„Pentru copilul meu,a fost o experienţă unică. Am văzut-o cum se uita fascinată la tot ceea ce se întâmplă în jur”,povesteşte ea. La destinaţie,căldura mare,de „numai” 32 de grade la umbră,le-a făcut poftă de bălăceală şi s-au răcorit în apele colorate cu albastru azuriu ale Mediteranei.

Cele două turiste au vizitat acvariul şi fântânile magice din Barcelona şi şi-au pecetluit dorinţele aruncând acolo câţiva bănuţi. „

,mărturiseşte Elisabeta.

În ultimele zile ale sejurului,dorul de casă şi‑a spus cuvântul. În plus,chiar dacă au mâncat după placul inimii,nimic nu înlocuieşte gustul de fasole cu ciolan afumat de acasă. „Oricât de mult am dorit să ajungem pe plaiurile natale,sosirea pe aeroportul din Băneasa a fost cu peripeţii. Nu s-a găsit un cărucior pentru persoane cu dizabilităţi ­care i‑ar fi trebuit fetiţei mele şi aproape că am fost călcaţi pe picioare”,spune ea.

Trăgând o linie,Elisabeta spune că această experienţă i-a dat puterea de a merge mai departe. Şi,după cum o ştim,probabil că deja lucrează la un nou proiect care să-i ajute pe cei din jur.

O profesoară cu har,Mariea ­Popa a adus internetul în satul Ceatalchioi ca să-şi ajute elevii şi să-i formeze pentru viitor. Iată motivul pentru care a câştigat un sejur la mare,în staţiunea Mamaia.

Mariea Popa

6f2237e44466d1f2a4525b5af88c790f jpg jpeg

„La sfârşitul lunii iunie,m-am relaxat pe plajă alături de fiica mea Elena,ajutor de nădejde în toate proiectele pe care le-am întreprins până acum. Cazarea şi masa au fost foarte bune,din păcate însă nu am putut face plajă prea mult întrucât vremea nu a ţinut cu noi”,povesteşte ea.

Mariea Popa s-a ­relaxat la plajă

5d756fb068072083ae6677654f812f90 jpg jpeg

Din nou la treabă

Mariei i-a plăcut să se plimbe,să se relaxeze şi să-şi pună gândurile în ordine. După cum spune ea,experienţa de la gala „10 femei excepţio­nale” a fost ca un vis frumos devenit realitate. Cei din jur au felicita­t-o pentru premiul obţinut şi acest lucru a determinat-o să găsească noi oportunităţi ca să ajute comunităţile şi persoanele defavorizate.

„M-aţi făcut să mă simt apreciată şi utilă celor din jur. La mare m-am simţit răsfăţată şi mândră de realizările mele. Am luat legătura cu celelalte femei care au participat la gală şi sper să colaborăm pe viitor”,încheie ea.

Trei zile de vis pentru Livia Moldovan

Şi doamna Livia Moldovan,o altă învingătoare a Galei „10 femei excepţionale”,a petrecut trei zile minunate la Predeal.„A fost exact cum mi-am imaginat:multă linişte şi o relaxare totală. Au fost trei zile de vis pentru mine şi pentru soţul meu Vasile,care m-a însoţit”,ne-a povestit femeia.

Excursia a picat cum nu se poate mai bine,pentru că atât Livia,cât şi soţul ei,nu apucaseră să viziteze Predealul.„De fiecare dată ne aflam doar în trecere prin staţiune,dar iată că acum am putut să şi stăm câteva zile,să ne bucurăm de linişte,de frumuseţea locului,dar şi de cea a oamenilor. A fost extraordinar! De aceea,ţin să vă mulţumesc încă o dată pentru tot.”

După relaxare,muncă la «Amazoanele bistriţene»

Aşadar,multă odihnă,confort şi multe plimbări relaxante,la aer curat! Doamna Moldovan spune că timpul petrecut la Predeal a trecut parcă prea repede. Însă partea bună este că s-a întors la Bistriţa cu şi mai multă energie,pe care o va folosi pentru proiectele pe care le derulează prin Asociaţia „Clubul Amazoanelor Bistriţene”.

Livia Moldovan

0f88d5caf94529d4d6a8601d35edbaaf jpg jpeg

Mai exact,ajută pacientele cu cancer genitomamar cu proteze,bani pentru operaţii,analize medicale şi tratament.

Livia Moldovan şi soţul,la Predeal

d8dea2d4c6bbb13b9396c51106998659 jpg jpeg

Ce rămâne la final

Cele trei femei de pe podiumul galei „10 femei excepţionale” ne-au făcut mândre prin dăruirea şi compasiunea lor. Tocmai de aceea,au fost răsfăţate şi apreciate pentru efortul lor. Dar dincolo de clipele frumoase din vacanţă pe care ni le-au împărtăşit,mesajul pe care ni-l trimit este unul mult mai profund.

Atât timp cât vrem să facem lucruri bune pentru cei din jur,nimic nu ne stă în cale. Este de ajuns o voinţă de fier,multă muncă şi un strop de noroc. Aşa că nu ne rămâne decât să le apreciem efortul şi să ne întrebăm în ce măsură putem să le luăm exemplul şi să schimbăm prejudecăţi,legi şi situaţii de viaţă care par fără soluţii. Jos pălăria,doamnelor!Recente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg