Învaţă să-ţi faci un machiaj perfect!

1 62172 original jpg jpeg

Visul oricărei femei este acela de a-şi aplica singură machiajul ca un adevărat make-up artist. Urmând sfaturile specialistului nostru, îţi vei scoate în evidenţă trăsăturile frumoase la orice oră, în acelaşi timp mascându-ţi imperfecţiunile inestetice.

Machiaj de zi uşor şi de efect

Indiferent de forma feţei tale,buzele conturate cu o nuanţă subtilă de roşu şi fardul de pleoape maro ca bază nu dau greş niciodată. Pentru un plus de rafinament,poţi adăuga un strop de fard roz sau mov-deschis,care să iasă în evidenţă înspre interiorul ochiului şi,în continuarea lui,un bej-luminos combinat cu un gri sau un albastru-deschis.

Apoi aplici un rimel negru,prima oară pe genele de sus şi apoi pe cele de jos. În plus,pentru efectul final,ai nevoie de un creion de ochi de culoarea pielii,pe care îl aplici la baza genelor de jos,înspre colţul exterior al ochiului. Dacă vrei să accentuezi forma ochilor,dă-te,într-o linie subţire,şi cu un creion de ochi negru pe marginea pleoapei. Machiajul se finalizează cu o pudră mată de culoarea untului,aplicată pe arcadă,sub sprânceană,apoi cu puţin fard de obraz de culoarea piersicii sau rozaliu,pe pomeţi.

Machiaj de seară spectaculos

Dacă participi la o petrecere în a doua parte a zilei şi vrei să fii în lumina reflectoarelor,ai nevoie de culori mai puternice! Trebuie să foloseşti câteva articole esenţiale de machiaj:tuş de ochi argintiu şi creion de ochi uşor sclipitor,fard de ochi mov sau albastru-închis.

Aplică un fard de pleoape gri ca bază,apoi o nuanţă de mov sau albastru-închis pentru contrast. După ce ai răspândit culoarea pe pleoape,dă-te cu un creion dermatograf negru şi fă-ţi un contur în jurul ochilor.

Dă-ţi genele cu rimel şi creionează-ţi sprâncenele cu un fard apropiat culorii lor naturale. La sfârşit,alege un gloss deschis la culoare,care să conţină particule strălucitoare.

Sfatul specialistului Clio Zammatteo,Make-up artist profesionist„Anul acesta,se poartă foarte mult combinaţiile dintre vechi şi nou:rujurile ce par scoase din sertarul unei mese de toaletă de epocă,fardurile de pleoape cu accente sclipitoare,tonurile naturale veşnic la modă. Ele trebuie asortate cu creioane în nuanţe fumurii,rezistente la apă. De asemenea,portocaliul-mandarină este foarte la modă,pentru că merge de minune cu tenul bronzat. Ca să-ţi accentuezi ochii,amestecă pudră cu puţină apă şi fă-ţi un contur deasupra fardului. Evită aplicarea unui strat prea gros de fond de ten sau a unui ruj aprins pe buzele crăpate.“