Îţi cade părul? Când trebuie să te îngrijorezi

1 68511 original jpg jpeg

Multe femei se confruntă cu pierderea firelor de păr. O perosoană pierde între 60 şi 100 de fire de păr pe zi. Cu toate acestea, dacă ai impresia că îţi cade mult prea mult păr, află că există anumiţi factori care pot provoca acest lucru.

Stresul,printre factorii vonovaţi de căderea părului

Orice suferinţă a organismului ce are loc pe termen scurt,cum sunt durerea de stomac,febră mare,o lună deosebit de stresantă la birou sau o dietă de o săptămână poate avea consecinţe asupra podoapei capilare. Vestea bună este că,atâta timp cât organismul îşi revine şi cât timp continui să ai grijă de tine,nu e niciun motiv de îngrijorare,spun specialiştii. Părul nu va mai cădea şi va continua să crească.

Unele femei consideră că părul cade mai mult la sfârşitul verii şi mai puţin în timpul iernii. Dacă nu obişnuieşti să-ţi speli părul mai mult de două-trei ori pe săptămână,este posibil să nu-ţi dai seama că el cade foarte mult. De multe ori,această neplăcere este doar genetică:ai putea pierde în mod natural aproape 100 de fire de păr pe zi,în timp ce cea mai bună prietenă 60 de fire.

Soluţii care împiedică ruperea firelor de păr

În timp ce vopsirea părului ori îndreptarea lui nu au impact asupra creşterii părului,acestea slăbesc structura firului de păr,motiv pentru care el se şi rupe. În cazul în care te confrunţi cu această neplăcere,  apelează la suplimentele pe bază de biotină,spală-te cu un şampon fără sulfat şi utilizează măşti de păr pentru a-i restabili sănătatea.

Şi,spre deosebire de multe vorbe din bătrîni,anumite culori de păr şi tipuri de texturi nu cad neapărat mai mult sau mai puţin decât altele. Cu toate acestea,femeile cu părul gros sau ondulat folosesc adesea instrumente de styling,care pot duce la deteriorarea firelor de păr,şi implicit la căderea lui.

Când e un semnal de alarmă

Dacă firele de păr continuă să cadă pentru mai mult de trei luni,mergi la un dermatolog. Căderea cronică a părului poate fi semnul că ceva nu este în regulă. Cele mai frecvente cauze ale pierderii părului pe termen lung sunt deficienţele de fier,vitamina D,vitamina B12.Recente

Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg