Jo-Carroll Dennison, Miss America în 1942. Ce regulă controversată a refuzat să respecte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

1 jo carroll dennison 3 jpg jpeg

Jo-Carroll Dennison, cea mai în vârstă Miss America, a încetat din viaţă la începutul lunii octombrie, la 97 de ani. Ea a fost „un model pentru tinerele femei‟ şi a ştiut cum să se facă remarcată, într-o perioadă grea pentru omenire – Al Doilea Război Mondial.

Concursul Miss America există de 100 de ani şi aproape tot atâtea femei au câştigat marele titlu. În anul 1942, Jo-Carrol Dennison, reprezentanta statului Texas, a obţinut premiul, la vârsta de 18 ani, însă nu a fost cunoscută doar pentru acest lucru, ci şi pentru o decizie pe care a luat-o imediat după ce a câştigat, încălcând regulile concursului, dar câştigând aprecierea publicului. Ce alegere controversată a făcut Dennison, în timp ce era Miss America?

A participat la concurs pentru un costum de baie gratis

În 1942, Dennison nu avea de când să devină o regină a frumuseţii, când a participat la primul ei concurs. Potrivit CNN, ea se pregătea pe atunci să devină secretară şi a participat la concurs, fără mari speranţe. A luat decizia, când a aflat că va primi gratuit un costum de baie, de la un magazin universal de lux, pe care şi-l dorea foarte mult.

stanga
dreapta
1 jo carroll dennison 1 jpg jpeg
2 jo carroll dennison 2 jpg jpeg
jo carroll dennison jpeg
5 profimedia 0240318966 jpg jpeg

Dennison a fost încântată să câştige costumul de baie mult visat, la primul ei concurs, dar odată ce l-a obţinut, ea a refuzat să îl poarte în apariţiile ei publice, în calitate de Miss America, gest pentru care a fost apreciată de publicul larg. Aceste apariţii au inclus şi vizitarea soldaţilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, în lagăre: „În 1942, concursul trebuia să fie despre aspect. Cu toate acestea, nu am crezut niciodată că am câştigat Miss America datorită felului în care arătam, ci mai degrabă, datorită felului în care mă simţeam. Având în vedere acest lucru, am refuzat categoric să port costumul de baie pe scenă, după concurs‟, declara ea, în trecut.

După concurs, Dennison a lucrat în industria de film şi TV: „Am fost în filme la Hollywood, pe scena din New York şi în televiziune. Am lucrat în producţie, dar inevitabil oamenii spuneau despre mine: «Ea este o fostă Miss America». Oamenii sunt fascinaţi de asta‟, declara ea.

În 2018, Miss America a eliminat partea cu costume de baie a competiţiei: „Această schimbare a formatului semnalează sfârşitul purtatului costumelor de baie. În locul său, candidata va participa la o sesiune interactivă live cu arbitrii, unde îşi va evidenţia realizările şi obiectivele în viaţă‟, declarau pe atunci organizatorii. Dennison a fost atunci, „încântată‟ că organizaţia a scăpat de proba costumului de baie şi că se concentrează pe atitudinea şi pe obiectivele candidatelor.

Sursă foto: Pinterest, ProfimediaRecente

kim si khloe kardashian jpeg
adele deschidere jpg
pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg