Julia Louis-Dreyfus:«Ştiu ce calităţi de „animal politic“ am»

1 52209 original jpg jpeg

O cunoaştem din serialul „Seinfeld“, unde a jucat-o pe nonconformista Elaine, dar Julia e, mai nou, vicepreşedintă a SUA. Cât de grea a fost această trecere? Aflăm acum!

Cum e să joci un rol politic?

Pe platou,toată lumea îmi spune „doamna vicepreşedinte”. Chiar şi atunci când sunt la machiaj! Copiii mei,însă,mi se adresează în continuare cu „Mami,ce-avem de mâncare?”.

Cum te-ai pregătit să intri în pielea personajului?

Am crescut în Washington DC,aşa că înţeleg cultura locului. Multe familii de politicieni şi-au trimis copiii să înveţe la aceeaşi şcoală unde învăţam şi eu. Şi-am cochetat niţel cu politica,pentru că am strâns bani pentru diferite cauze. Dar nu ştiu cum funcţionează totul la Washington. Nu ştiu ce înseamnă „reformă militară“– trebuie să învăţ chestiile astea?!

Seamănă postul de vicepreşedinte în vreun fel cu meseria de actor?

Foarte mult. Eu recunosc dorinţa intensă şi chinurile prin care trece Selina,personajul meu. Toată viaţa mi-am dorit să fiu actriţă şi să interpretez roluri mari – dar sunt multe pe care nu le-am putut juca. Unii regizori,la fel ca preşedinţii,nu pun mâna pe telefon să te cheme la audiţii.

Deci vicepreşedinţii sunt frustraţi de lipsa de putere?

Să fii la cheremul preşedintelui e ciudat pentru cineva care-şi doreşte putere.

Cum te-ai descrie pe tine în serial?

Selina,personajul meu,e o femeie foarte hotărâtă. E foarte conştientă de sine,e narcisistă şi egocentrică. E în politică de 20 de ani. A fost un potenţial candidat la preşedinţie şi a ieşit pe locul 3 la alegerile interne. Eu,în serial,ştiu ce calităţi de „animal politic” am. Selina are idealuri,dar va înţelege că trebuie să facă compromisuri. Nu cred că există cineva care să aspire la funcţia de vicepreşedinte – e deopotrivă o poziţie importantă şi nesemnificativă. Şi-n asta cred că rezidă comicul serialului.