Katharine Hepburn a participat o singură dată la Oscaruri. Ce-a determinat-o să urce pe scenă?

Legendara actriță a câștigat trei premii Oscar, însă a participat la ceremonie o singură dată, când nici măcar n-a luat acasă mult râvnita statuetă de aur.

image

Actorul britanic David Niven a urcat pe scena celei de-a 46-a ediții a decernării premiilor Oscar, pe 2 aprilie 1974, și a spus: „Pentru mine, ea este un adevărat star. Doamnelor și domnilor, Katharine Hepburn!”. Îndrăgita actriță a fost aplaudată cu fervoare, în ciuda faptului că nu câștigase o statuetă de aur în acea seară. Până la acea dată, Hepburn câștigase deja trei Oscaruri, însă participase decât la o singură cermonie, susține The Hollywood Reporter. De ce oare?

N-a fost deloc ușor s-o aducă cineva pe Katharine la Oscaruri în acea seară. Producătorul Walter Mirisch și însuși președintele Academy of Motion Picture Arts & Sciences s-a străduit mult până a reușit să o convingă pe legendara actriță să participe la cea mai importantă seară din an de la Hollywood.

Actrița Susan Hayward spunea că Hepburn era o persoană extrem de discretă, lucru devenit evident în scurt timp de când aceasta își lansase cariera actroricească. Așadar Walter Mirisch știa la ce se înhămase atunci când a invitat-o pe Katharine Hepburn să participe la Oscaruri. Mai mult, își luase o rezervă, pe Elizabeth Taylor, dacă nu reușea să o aducă pe Hepburn la mult așteptatul eveniment.

În acel an, Academia Americană de Film votase să-i acorde premiul Irving G. Thalberg Memorial producătorului Lawrence Weingarten, pentru întreaga sa activitate. Weingarten produsese mai multe filme în care apăruse Hepburn și voia ca premiul respectiv să fie înmânat de actriță. Doleanța lui a fost ascultată de actriță, având în vedere că producătorul avea o boală terminală și, drept urmare, ar fi fost ultima lui dorință… Însă numai după ce a refuzat în primă instanță!

Mirisch a sunat-o personal pe actriță, iar ea i-a spus acestuia: „Pur și simplu, nu pot să fac așa ceva! Doar știi că am câștigat premii până acum și nu m-am dus la nicio ceremonie!”. Hepburn și-a explicat refuzul susținând că nu-i place să se afle pe nicio scenă fără să aibă replici de rostit. Într-un final, producătorul a reușit s-o facă pe Katharine să se răzgândească.

Când a urcat pe scena Oscarurilor, starul hollywoodian a ținut să spună la microfon: „Mă bucur foarte mult că n-am auzit pe nimeni care să-mi spună: «În sfârșit!».”

foto - The Philadelphia Story (1940)



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg