Keith Richards, Rolling Stones: „M-am drogat atât de mult în viaţa mea, încât au renunţat drogurile la mine, nu eu la ele“

1 shutterstock 290564582 jpg jpeg

Sex, drugs & rockʼn roll este lozinca starurilor rock de ieri şi de azi. Pentru unii, mai mult sex, pentru alţii mai multe droguri. Keith Richard, chitaristul legendarei trupe Rolling Stones, a avut parte de toate, dar pare că relaţia sa cu substanţele interzise a fost cea mai lungă. Iar Keith le-a încercat pe toate.

Toţi membrii trupei The Rolling Stones şi foarte mulţi muzicieni celebri au propriile poveşti despre droguri, dar niciunul nu are o experienţă comparabilă cu cea a lui Keith Richards. Deşi a consumat tot felul de substanţe interzise decenii la rând, muzicianul a ajuns la vârsta de 77 de ani şi este chiar în formă.

Recent, muzicanul declara că a stat departe de droguri câteva luni şi că nici nu este tentat de ele, deoarece „drogurile din ziua de azi sunt prea uşoare. În plus, le-am încercat pe toate“, mărturisea el, nonşalant.

Cocaina era nelipsită în turnee, în anii 1960-1970, iar artistul a fost arestat pentru consum şi chiar trafic de droguri. În plus, pentru „siguranţă“, avea câteva liniuţe trasate pe amplificatoarele de pe scenă, în caz că ar fi vrut în timpul concertului. Chiar şi la show-ul de la bucureşti şi-a aprins o ţigară înainte de finalul concertului şi nimeni nu poate garanta că era tutun. 

Însă nimic din toate acestea nu se compară cu experienţa de a priza cenuşa propriului tată, după cum el însuşi a mărturisit. "Tata a fost incinerat şi, pur şi simplu, nu am putut rezista să nu iau nişte cenuş[ şi s-o prizez. Am amestecat-o cu cocaină şi am tras-o pen as. Tatălui meu nu i-ar fi păsat deloc. Mi-a căzut destul de bine, încă trăiesc“, a declarat muzicianul pentru revista NME.

El a spus că rezistenţa sa după atâţia ani de consum de droguri periculoase a fost doar noroc şi i-a sfătuit pe alţii să nu-i urmeze exemplul. „Am fost numărul 1 pe lista celebrităţilor care vor muri în mai puţin de 10 ani. Am fost foarte dezamăgit când am ieşit de pe acea listă“, spunea, cu umor, Keith Richards.

În cartea sa de memorii, „Life“, muzicianul a tras o concluzie: „M-am drogat atât de mult în viaţa mea, încât cred că au renunţat drogurile la mine, nu eu la ele!“.

FOTO Shutterstock