La ce poţi folosi zaţul de cafea

1 71394 original jpg jpeg

Probabil că ştii deja că zaţul de cafea este un foarte bun exfoliant natural. Însă el are numeroase alte utilizări, atâ pentru înfrumuseţare, cât şi practice pentru casă. Iată la ce poţi folosi zaţul de cafea!

Cafeaua este băutura preferată de mulţi dintre noi pentru a ne începe ziua plini de energie. Deseori ori însă zaţul de cafea era aruncat,fără a se şti în câte alte moduri mai poate fi folosit.

La ce poţi folosi zaţul de cafea. Îndepărtează insectele

Îţi poţi proteja plantele din grădină sau de la ghiveci de dăunători,cum ar fi furnicile,viermii sau melcii. Este de ajuns să amesteci pământul cu zaţ de cafea,iar insectele vor sta deoparte. Poţi amesteca zaţul de cafea cu coajă de portocală uscată şi astfel nici pisicile nu vor mai fi atât de interesate de plantele tale.

La ce poţi folosi zaţul de cafea. Este un fertilizant natural

Din grădina ta nu lipsesc cameliile,trandafirii,azaleea,rhododendronul sau alte plante cărora le prieşte mediul mai acid? Atunci amestecă pământul cu zaţ de cafea,frunze uscate sau fire de iarbă uscate şi plantează florile în acest pământ. Pentru a stimula creşterea poţi turna un îngrăşământ pe bază de magneziu şi potasiu.

La ce poţi folosi zaţul de cafea. Absoarbe mirosurile neplăcute

Are acelaşi rol precum bicarbonatul de sodiu,îndepărtând mirosurile neplăcute din frigider sau din congelator. Aşază zaţul de cafeauscat într-o ceşcuţă,pe unul din rafturile frigiderului şi vei observa că aerul va fi mai prospăt timp de câteva săptămâni. Schimbă zaţul de cafea odată la 2-3 săptămâni. Îl poţi pune şi într-un recipient din plastic în congelator.

La ce poţi folosi zaţul de cafea. Mască facială

Pe lângă faptul că exfoliază pielea,zaţul de cafea este un ingredient esenţial pentru măştile de faţă revitalizante. Amestecă două linguriţe de zaţ de cafea cu două linguriţe de cacao. Adaugă trei linguriţe de lapte şi una de smântână şi amestecă pănă capătă consistenţa unei paste. Aplică mascaşi las-o să acţioneze 15-20 de minute. Îndepărteaz-o cu apă călduţă. Vei avea un ten hidratat,catifelat şi luminos.

La ce poţi folosi zaţul de cafea. Tratament pentru păr

Ei bine da! Pe lângă faptul că face minuni pentru ten,zaţul de cafea este recomandat şi pentru podoaba capilară. Dacă foloseşti des produse pentru aranjarea părului sau părul tău pare fără volum,poţi folosi acest tratament foarte simplu. Înainte să te şamponezi,udă părul şi masează scalpul cu o mână de zaţ. Acesta va îndepărta eventualele reziduri de la baza firului de păr,fără să sensibilizeze scalpul. Şamponează şi clăteşte.



Recente

MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg