Lupta dintre Brad Pitt şi Angelina Jolie pentru custodia copiilor a luat amploare. Care este motivul?

1 46615 original jpg jpeg

Angelina Jolie şi Brad Pitt sunt încă în contradicţie când vine vorba de custodia celor 6 copii ai lor. Cei doi se luptă în instanţă de 5 ani.

Sunt deja 5 ani de când Angelina Jolie a solicitat custodia exclusivă a copiilor în dosarul de divorţ deschis în 2016. Când Pitt şi-a depus propriile acte legale în faţa instanţei, a cerut custodia comună fizică a copiilor. De atunci, au tot oscilat în privinţa custodiei şi nu au reuşit să se pună de acord.

Actorul Bradd Pitt a avut o mică victorie în mai 2021, când i s-a acordat custodia comună pentru cinci dintre cei şase copii ai săi, deoarece fiul său, Maddox, are deja peste 18 ani. Cu toate acestea, decizia a fost „provizorie‟, iar actriţa Angelina Jolie nu a vrut să dea înapoi în această privinţă. A avut loc o schimbare semnificativă în acordurile de custodie pe baza unei decizii extrem de detaliate luate de judecător. Brad tocmai încerca să obţină mai mult timp cu copiii săi şi a fost clar că Angelina a făcut tot posibilul pentru a preveni acest lucru.

De ce s­-a acutizat conflicul dintre cei doi?

În iulie 2021, Jolie a făcut o mişcare total diferită când a depus cererea ca John W. Ouderkirk, judecătorul privat care supraveghea cazul, să fie înlăturat, deoarece a considerat că celelalte relaţii ale sale cu avocatul lui Pitt erau în conflict de interese. În prezent, conflictul dintre ei a escaladat.

Judecătorul John W. Ouderkirk a fost eliminat din dosar după ce o instanţă de apel din California l-a descalificat să supravegheze dosarul de custodie al lui Brad Pitt şi Angelina Jolie. Deşi aceasta este cu siguranţă un câştig pentru Jolie, Pitt nu renunţă deloc, mai ales că hotărârea de custodie comună a lui Ouderkirk din mai a fost în esenţă anulată, iar Pitt a revenit doar la drepturile de vizitare a copiilor săi.

Divorţaţi legal, se vor revedea adesea în instanţă

Hotărârea instanţei de apel s-a bazat pe o problemă tehnică de procedură. Faptele nu s-au schimbat. Există o cantitate extraordinară de probe faptice care au determinat judecătorul şi numeroşii experţi care au depus mărturie să ajungă la concluzia clară despre ceea ce este cel mai bine pentru copii. După cum subliniază publicaţia „Page Six‟, această decizie înseamnă practic că Pitt şi Jolie o iau de la capăt. În timp ce cei doi actori sunt divorţaţi din punct de vedere legal, bătălia lor pentru custodie continuă şi nu se ştie când se finaliza.