M-a părăsit după ce m-am îmbolnăvit

1 78626 original jpg jpeg

Omul pe care îl consideram un sprijin pentru întreaga viaţă şi alături de care mi-am trăit tinereţea m-a părăsit la greu, exact atunci când aveam mai mare nevoie de înţelegere şi sprijin.

La început totul a fost frumos

Când pornesc pe drumul căsniciei, partenerii îşi jură că vor fi împreună atât la bine, cât şi la rău. În cazul nostru, n-a fost aşa. Cum a început povestea? Ne-am cunoscut încă de când eram pe băncile liceului – eu, o puştoaică visătoare, el, un rebel incurabil. La balul bobocilor m-a invitat la dans  – şi de atunci am continuat să dansăm împreună prin viaţă.

Dragostea durează mai mult de 3 ani...

...dar iată că rareori ţine o viaţă-ntreagă. Ne-am iubit mai mult de un deceniu, mai exact 14 ani. Aş putea spune că a fost una dintre cele mai frumoase perioade, în care am învăţat foarte multe. Pentru că el era mai extrovertit decât mine, m-a făcut să devin mai curajoasă şi să merg până-n pânzele albe ca să obţin ceva, fără să îmi fie teamă sau să dau înapoi, aşa cum eram obişnuită să fac. M-a făcut să simt că trăiesc cu adevărat, iar el şi-a găsit echilibrul alături de mine – sau, cel puţin, aşa spunea.

Primele semne ale bolii

De la un timp, mă simţeam extrem de obosită, cu toate că dormeam suficient. Mersul la muncă devenise o corvoadă, mă seca şi mai tare de energie. Iniţial, am crezut că este vorba despre o anemie, aşa că m-am dus la medic ca să-mi facă un set de analize. La vederea rezultatelor, doctorul de familie m-a trimis să fac câteva investigaţii. Nu mi-a ascuns că eram suspectă de cancer. Când am ajuns acasă, am izbucnit în lacrimi şi i-am spus soţului vestea şocantă.

Reacţia lui mi-a dat de gândit

Mi-a zis foarte calm că o să fie bine, că n-are cum să mi se întâmple tocmai mie aşa ceva, că sunt tânără, cum mă pot gândi la asemenea prostii? În momentul acela am simţit nevoia să îl întreb dacă m-ar mai iubi dacă aş fi urâţită sau mutilată de boală. A ezitat puţin, apoi, cu jumătate de gură, a zis că da, dar că sigur nu e cazul să punem răul înainte.

Suspiciunile s-au adeverit

Din păcate, suspiciunile s-au adeverit: aveam cancer la sân. Copleşită de situaţie, gândul că am pe umărul cui plânge şi că cineva mă va ajuta să depăşim momentul critic erau, pentru mine, o oază de speranţă. Dar n-a fost aşa. Când am început chimioterapia şi boala a început să lase urme vizibile, soţul meu s-a retras, fără jenă, din relaţie. Ba mai mult, s-a mutat cu o altă femeie.

A doua şansă

Soarta a fost blândă cu mine şi mi-a oferit o a doua şansă, de data aceasta singură. La început am suferit şi mi-am pus o mulţime de întrebări, am fost tentată să mă învinovăţesc şi să despic firul în patru, în încercarea de a afla unde am greşit, dar acum sunt oarecum împăcată. Mi-am dat seama, prea târziu, că omul de lângă mine nu era cine credeam eu că e. Că poate e mai bine că s-a întâmplat aşa. Acum, încerc să mă bucur de fiecare clipă. Te îndemn şi pe tine, dragă cititoare, să faci acelaşi lucru, căci viaţa e un dar nepreţuit!

Andreea R., ClujRecente

Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg