Machiajul declanşează menopauza timpurie

1 52758 original jpg jpeg

Substanţele chimice prezente în produsele de machiaj, ojă şi ambalaje alimentare provoacă menopauze precoce, avertizează cercetătorii americani.

Studiul arată că femeile care se expun unor doze ridicate de substanţe chimice grăbesc apariţia menopauzei cu doi ani şi jumătate,spre deosebire de celelalte femei.

În ceea ce priveşte riscul potenţial,cercetătorii aduc în discuţie ftalaţii,grup de substanţe chimice prezente în materialele plastice,produsele cosmetice,menajere şi în ambalajele alimentare.

Cercetătorii americani afirmă că aceste produse chimice perturbă sistemul de reproducere al femeilor,inclusiv ovarele,ducând la declanşarea menopauzei timpurii.

Dr Natalia Grindler de la Universitatea Washington din St Louis (Missouri) şi colegii săi au studiat nivelurile de ftalaţi din sânge şi urină la 5.700 de femei.

Cele care aveau cele mai mari cantităţi erau deja la menopauză,în medie cu 2,3 ani ani devreme decât celelalte. Vârsta medie pentru menopauză este 51 de ani.

Cercetătorii afirmă însă că unele femei pot intra la menopauză cu 15 ani mai devreme,cam la 35 de ani. Menopauza precoce determină rate mai ridicate de accidente vasculare cerebrale,boli cardiace,probleme osoase şi hemoragii cerebrale fatale.Recente

UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi jpg
Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg