Machiajul pentru femei: încredere, atitudine, putere

1 68793 original jpg jpeg

Machiajul este despre încredere în sine, curaj şi atitudinea îndrăzneaţă, aceasta este concluzia unui studiu calitativ realizat în luna decembrie, cu femei având vârsta cuprinsă între 18-39 de ani.

Participantele la studiu consideră că make-up-ul,prin capacitatea de a corecta imperfecţiunile şi de a evidenţia anumite trăsături,are un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte îmbunătăţirea aspectului fizic. Este,de asemenea,un instrument care vorbeşte despre stil,conferă strălucire şi impune respect prin comunicarea autenticităţii şi încrederii în propria persoană.

Acestea sunt însă conştiente şi în legătură cu riscurile la care se supun atunci când aleg să utilizeze produse de make-up:iritaţii ale pielii şi ochilor,grăbirea procesului de îmbătrânire etc.

În cadrul studiului,au fost identificate mai multe stiluri de make-up:

Stilul natural 

Este utilizat numai pentru a ascunde anumite mici imperfecţiuni,accentul fiind pus pe frumuseţea naturală. Se apelează la fond de ten sau anticearcan,iar câteodată la fard pentru pleoape. Acest stil li se potriveşte femeilor care nu sunt adeptele unui machiaj puternic.

Stilul business 

Un machiaj simplu,ce trebuie să inspire încredere şi siguranţă. De obicei,este aplicat dimineaţa,înainte de serviciu şi se limitează la fond de ten,mascara,fard de pleoape şi ruj sau gloss.

Stilul “sunt frumoasă şi mă mândresc cu asta” 

Este aracteristic femeilor care îşi pun în evidenţă frumuseţea,asigurându-se că se bucură de admiraţia celor din jur. Este un stil abordat de regulă cu ocazia ieşirilor în oraş. Este utilizat de femeile care pun preţ pe înfăţisarea lor,sunt moderne,active şi adoră să  interacţioneze cu oamenii. Folosesc fond de ten,anticearcăn,pudră,fard de obraz,fard pentru pleoape,tuş,  mascara,ruj.

Stilul independent 

Acesta este abordat de femeile cărora le place să combine stiluri,care nu se tem să încerce ceea ce este nou. Nu au nevoie de vreo ocazie speciala pentru a se simţi libere şi încearcă să-şi creeze propriul stil în tot ceea ce fac. Sunt femei fără limite atunci când vine vorba de dinamism şi de petrecerea timpului liber în maniere inedite. Folosesc fond de ten,fard de obraz,fard pentru pleoape,creion dermatograf,  mascara şi ruj.

“Cu ajutorul make-up-ului,femeia îşi scoate în evidenţă feminitatea,devenind astfel senzuală,atrăgătoare.  Însă ea nu este doar fermecatoare. Este,mai presus de toate,liberă. Prin combinaţiile de culori şi elemente,îşi poate exprima sentimentele şi starea de spirit,look-ul şi atitudinea sa putând fi astfel mereu în concordanţă cu ceea ce simte şi trăieşte”,declară Lăcrămioara Login,Director General Exact Cercetare şi Consultanţă.Recente

WhatsApp Image 2023 06 09 at 15 00 39 jpeg
comunicat 1920x1080 png
Șeica Moza foto  Shutterstock jpg
Barbarella jpeg
WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg