Mâncărurile preferate ale Prinţesei Diana. Ce aliment nu mai suporta, pentru că i-l găteau toţi chefii

1 profimedia 0191952440 jpg jpeg

Lady Diana, poate cel mai iubit membru al familiei regale britanice, ar fi împlinit pe 1 iulie 2021 60 de ani. Cei mai mulţi şi-o amintesc pentru faptele sale caritabile, dar în spatele strălucirii regale se ascundeau multe probleme.

Deşi s-a luptat în timpul vieţii cu bulimia, Diana era o persoană căreia îi păcea să mănânce. Cu toate că era numită „Prinţesa poporului”, preferinţele sale culinare variau, totuşi, de ceea ce ar putea mânca o persoană de rând. La polul opus, unii oameni ar putea crede că o masă la palat era o adevărată aventură, precum un episod din serialul „The Crown”. Realitatea, a fost însă, alta. Într-un videoclip postat pe YouTube, Darren McGrady, fostul bucătar al prinţesei, a vorbit despre preferinţele culinare ale acesteia.

Potrivit lui McGrady, unul dintre preparatele favotite ale prinţesei Diana au fost ouăle Suzette. Această mâncare cu cartofi, ouă şi spanac este potrivită pentru un prânz, un brunch sau chiar o cină. În general, amintirile lui despre mâncărurile ei preferate par să aibă o uşoară temă a felurilor de mâncare „umplute”. De la ardei umpluţi şi vinete umplute, până la homar umplut şi gratinat, aceste alegeri par potrivite pentru o prinţesă.

McGrady a spus că prinţesa Diana iubea fructele lychee, deşi, în general, prefera preparate tradiţionle la desert, cum ar fi budinca de pâine.

După cum a dezvăluit McGrady, lista de mâncăruri preferate ale Dianei a fost destul de variată şi un singur aliment, odată preferatul ei, a căzut în dizgraţie. La evenimentele oficiale la care participa, staff-ul prinţesei dădea chefilor o listă cu mâncărurile preferate ale acesteia, printre care somonul. Iar toţi alegeau să prepare exact acest fel, astfel că Diana a ajuns la saturaţie.

Prinţesa Diana a încetat din viaţă în iulie 1997, la Paris, într-un accident de maşină. Ea se afla în maşină cu iubitul ei, Dodi Fayed, alături de care plecase de la hotelul Ritz, deţinut de tatăl lui Dodi. La Ritz a mâncat şi ultima sa masă: calcan cu tempura de legume şi o omletă cu sparanghel şi ciuperci.

FOTO PROFIMEDIA