Masca de faţă cu argilă pentru ten gras. Foloseşte pământul-miracol

1 68489 original jpg jpeg

Despre argilă se ştie că are proprietăţi curative la nivelul întregului organism, de asemenea, este una dintre cele mai importante ingrediente în aplicaţiile cosmetice: încearcă masca de faţă cu argilă pentru ten gras.

Datorită conţinuturilor în minerale şi de acţiunile chimice din natură,argila este de diferite culori. Fiecare tip de argilă de culoare diferită,are diverse proprietăţi şi acţiuni asupra tenului. Cele mai cunoscute tipuri de argilă sunt cea gri,cea roşie,cea verde,cea albă şi cea albastră,iar textura argilei este de la aspră până la foarte fină.

Mască de faţă cu argilă pentru ten gras – tipuri de argilă pentru ten

Poate cele mai cunoscute la noi sunt argilele gri şi albe,care sunt bogate în calciu şi oxizi de aluminiu. Aceste argile se combină,de obicei,cu alte ingrediente şi de folosesc cel mai mult sub formă de măşti ce se aplică regulat în cazul acneei sau ocazional,în perioadele fluctuaţiilor hormonale. Coşurile,diferite bubiţe de transpiraţie sau alte erupţii ale tenului sunt imediat curăţate de masca cu argilă pentru ten.

Argila albastră este folosită datorită proprietăţilor antioxidante,putând fi combinată cu apă termală pentru o eficienţă mai bună. Se foloseşte pentru tenurile normale şi are efect antimicrobian care curăţă tenul în profunzime.

Argila roşie este argila de lux,se foloseşte în spa-urile de lux ale lumii şi se obţine din munţii Atlas din Maroc,având o istorie foarte veche şi bogată. Argila roşie a fost dintotdeauna folosită de persoanele nobile in Roma Antică şi Egiptul Antic. Este folosită pentru puterea de a păstra pielea elastică,pentru puterea de a îndepărta straturile de celule moarte şi pentru strălucirea pe care o lasă tenului.

Mască de faţă cu argilă pentru ten gras – argila verde,cea mai eficientă pentru tenul gras

Cea mai bună argilă pentru tenul gras este argila verde cambriană,extrasă din Golful Finlandei,de la o adâncime de 40 de metri. Denumită şi pământul miraculos,argila este extrasă fără intervenţii chimice şi are proprietăţi accentuate de uscare.

Argila verde absoarbe cel mai bine sebumul excesiv,fiind folosită în combinaţie cu castraveţi,mentă,ovăz sau extract de aloe,în funcţie de nevoile tenului gras. Elimină toxinele şi impurităţile tenului acneic,revitalizând tenul şi închizând porii. Având sarcină negativă ţi încărcătură electrică negativă,atrage toate substanţele toxice care sunt încărcate pozitiv. Se poate folosi des,zilnic sau săptămânal,în funcţie de gravitatea afecţiunilor lăsate de tenul gras. Are puterea de a stimula circulaţia sângelui,de a absorbi grăsimile şi de a curăţa eficient celulele moarte.

Mască de faţă cu argilă pentru ten gras – aplicare şi utilizare mască cu argilă pentru ten gras

Masca de faţă cu argilă pentru ten gras se combină,de obicei,cu alte ingrediente,precum suc de lămâie,albuş de ou,picături de ulei de arbore de ceai,lavandă sau apă de trandafiri. De asemenea,persoanele care suferă de acnee mai accentuată pot combina argila cu un antibiotic sau retinoid,care să accelereze vindecarea. Trebuie sfătuit doctorul dermatolog în acest caz.

Tenul se curăţă şi se exfoliază cât mai bine înainte de aplicarea măştii. Se pot folosi săpunuri naturale exfoliante pe bază de extract de ulei de măsline,care curăţă eficient tenul gras. Masca se întinde uniform pe faţă,evitând zona ochilor,buzele şi sprâncenele. Se lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute până se usucă complet,se îndepărtează apoi cu apă caldă sau infuzie caldă de muşeţel,apă de trandafiri sau apă termală.

Masca de faţă cu argilă pentru ten gras se utilizează săptămânal,este indicat să se stea cât mai relaxat după aplicarea ei,iar pe pleoape să se pună castraveţi,comprese cu infuzie de muşeţel caldă sau cartof crud.

Citiţi şi:

Mască facială indiană

Măşti pentru faţă preparate în casăRecente

Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg