Măşti cu aur, masaj cu şerpi, scrub cu spermă. Ritualuri de întinerire la care puţini au acces

2 shutterstock 679090471 jpg jpeg

De-a lungul timpului, oamenii au încercat tot soiul de trucuri pentru a combate efectele trecerii timpului asupra corpului lor. Dorinţa de a ne păstra frumuseţea, vigoarea, tinereţea a condus la evoluţia medicinii, geneticii, igienei, dar şi la ritualuri dintre cele mai ciudate care implică frecarea pielii ridate cu spermă de taur sau aplicarea de foiţe de aur.

Mulţi visează să-şi mai păstreze o vreme tinereţea, dar numai cei cu mult timp la dispoziţie şi bani din belşug au încercat aproape orice există sub soare, chiar şi pe cele mai respingătoare, pentru a combate semnele îmbătrânirii. Pentru fiecare tratament anti-îmbătrânire despre care ai auzit vreodată există o variantă dezgustătoare şi periculoasă. Ca o mică mostră a acestora, găseşti în cele ce urmează câteva dintre cele mai bizare lucruri pe care le fac oamenii pentru a arăta mai tineri. Această listă începe cu o trilogie de substanţe ale căror proprietăţi anti-îmbătrânire sunt pe cât de dubioase, pe atât de populare.

Măşti cu aur

Dacă eşti fan James Bond, probabil ai auzit despre actriţa acoperită cu aur din filmul „Goldfinger”. Doctorul în medicină chineză John Tsagaris a avut ideea tratamentului facial cu aur de 24 de carate. Acesta susţine că tratamentul său inversează efectele îmbătrânirii pielii feţei, dar şi pe cele ale poluării, fumatului sau expunerii la razele ultraviolete fără protecţie solară. Pentru 540 de dolari pentru un tratament de o oră şi jumătate, îţi poţi acoperi tenul cu foiţă de aur. Tratamentul este realizat fie pentru combaterea grăsimii faciale, fie anticelulită. Pentru o sumă suplimentară de 200 de dolari, se pot trata ambele zone în aceeaşi şedinţă. Eficacitatea tratamentului nu poate fi garantată decât dacă sunt urmate în paralel o dietă sănătoasă şi un program susţinut de exerciţii fizice.

Scrub cu spermă de taur

Unii numesc tratamentul cu spermă de taur drept cremă hidratantă pentru bărbaţi. Spa-urile percep sute de dolari pentru tratamentele faciale cu spermă. Cu toate acestea, nu există dovezi ştiinţifice că sperma întinereşte pielea feţei. Mai mult, este posibil ca aceia care folosesc un astfel de tratament să se confrunte cu o alergie, cu deshidratarea sau iritarea pielii feţei, în loc să se bucure de un ten mai luminos. Tratamentele faciale cu sperma pot fi şi periculoase, pentru că sunt şanse mari ca materialul seminal să transmită boli cu transmitere sexuală, ca herpesul şi chlamydia.

Băi de urină

Unul dintre cele mai bizare ritualuri de îmbătrânire implică băi cu urină proprie şi lăsarea ei să se usuce pe corp înainte de a o îndepărta. La baza acestui ritual stă ideea că 95% din urină este apă, iar restul uree care s-a dovedit a fi utilă în exfolierea pielii, prin înmuia şi descompunerea stratului superior al celulelor pielii corpului. Ureea acţionează ca acidul glicolic, acidul salicilic şi acidul lactic, care sunt mai sigur de utilizat decât urina.

Citeşte şi:

Care sunt cele mai eficiente 4 exerciţii care şterg ridurile din jurul gurii

O fostă Bond Girl regretă o operaţie estetică. Britt Ekland: „A fost cea mai mare greşeală din viaţa mea!‟

Masaj cu şerpi

Dacă îţi este frică de şerpi, această terapie de masaj nu este pentru tine, în ciuda faptului că şerpii folosiţi pentru aceste masaje nu sunt veninoşi. Masajul cu şerpia început să fie practicat mai întâi în India, apoi s-a răspândit în alte părţi ale Asiei. A devenit popular în Brazilia, Rusia şi Statele Unite al Americii. Mişcarea şerpilor peste pielea corpului îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi eliberează endorfine care menţin sănătatea pielii.

FOTO: ShutterstockRecente

nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Doris Kriks și Carl Kruse jpeg
Mary Kate, Ashley Olsen jpg