Măşti naturale pentru păr

1 71781 original jpg jpeg

Expunerea la frig, vânt şi şamponarea excesivă deteriorează structura şuviţelor mai mult decât crezi. Pentru a le îmbunătăţi aspectul, e suficient ca din când în când să-ţi răsfeţi părul cu câte o mască din ingrediente naturale.

Există numeroase produse în magazine care redau luciul părului,îl fac fin şi moale,te scapă de mătreaţă. Întrucât majoritatea conţin substanţe chimice dure şi compuşi sintetici,care fac rău firelor,scapă de aceste probleme cu câteva măşti preparate la tine acasă.

Fără pic de mătreaţă!

Obţinut prin prepararea la rece a seminţelor de in,uleiul este benefic în combaterea problemelor părului,cum este mătreaţa. Acizii graşi Omega-3,care se găsesc în acesta,împiedică pierderea părului,pe când vitamina E hidratează scalpul. Dacă ai mătreaţă,pune într-un vas patru linguri de ulei din seminţe de in şi două de apă. Omogenizează bine ingredientele,aplică soluţia pe scalp şi masează. Aşteaptă să acţioneze 20 de minute,după ce ai acoperit părul cu un prosop.

Între timp,amestecă două linguri de oţet de mere cu puţină apă şi pune soluţia într-un recipient cu pulverizator. Şamponează,clăteşte cu apă din abundenţă,apoi usucă părul cu un prosop. Separă părul în secţiuni groase şi împrăştie amestecul cu oţet de mere pe şuviţe şi scalp. Masează delicat şi acoperă cu un prosop. După o oră,clăteşte cu apă caldă. Procedeul trebuie repetat de două ori pe săptămână.

Când firele se tot rup

Lipsa anumitor vitamine şi minerale din corp şi circulaţia sangvină deficitară în zona scalpului sunt de vină pentru ruperea frecventă a părului. Când te confrunţi cu astfel de probleme,încearcă mascape bază de drojdie de bere,ou şi bere. Bogată în vitamine şi minerale,drojdia de bere ajută părul să îşi menţină frumuseţea,reparând şuviţele deteriorate. Oul conţine substanţe nutritive care fortifică rădăcina firelor,iar berea împiedică ruperea lor.

Fă o pastă dintr-o lingură de drojdie de bere uscată,jumătate de pahar de bere,lăsată să se răsufle câteva ore,şi un ou. Aplică soluţia pe părul uscat,îmbrăcând şuviţele de la rădăcină până la vârfuri. Acoperă cu un prosop şi după 20 de minute şamponează. La final,clăteşte cu apă călduţă. Continuă să faci asta o dată la trei-patru zile.

Pentru părul uscat

Vrei un păr mătăsos şi strălucitor? Încearcă masca cu banane şi ulei de măsline. Potrivit oamenilor de ştiinţă,bananele sunt fructele care au efect reparator datorită vitaminei B6 care se găseşte în compoziţia ei. Combinată cu ulei de măsline,care fortifică părul,ai reţeta perfectă pentru şuviţe fine şi strălucitoare.  

Zdrobeşte cu furculiţa o banană,toarnă o lingură de ulei de măsline şi amestecă. Întinde pasta pe părul curat şi uscat,acoperă cu o folie alimentară. Ţine masca până-şi face efectul (cam 15-30 de minute),şamponează şi apoi clăteşte. Repetă procedeul de două ori pe săptămână.

Dacă ai şuviţe grase

Pentru părul predispus la îngrăşare,este utilă o mască pe bază de gălbenuş şi argilă verde (absoarbe toxinele şi sebumul în exces). Combină patru linguri de argilă,cu un gălbenuş şi două linguri de apă. Întinde compoziţia pe părul uscat,acoperă cu o folie de plastic,iar după 30 de minute,spală-te pe păr şi clăteşte cu apă.

Cum scapi de vârfurile despicate

Produsele pentru îngrijirea părului,toxinele din mediul înconjurător,trecerea de la cald la rece – toate fac ca şuviţele să pară lipsite de strălucite,cu vârfuri despicate. În acest caz,o mască cu albuş,iaurt şi maioneză poate fi o modalitate prin care să-ţi hidratezi părul lipsit de strălucire şi cu vârfuri despicate.

Albuşul şi acidul lactic din iaurt îndepărtează murdăria şi rezidurile,pe când grăsimile din iaurt şi maioneză hidratează firele în profunzime . Încercă următorul tratament o dată pe săptămână,pentru ca părul tău să nu mai fie uscat.

Amestecă într-un vas trei-patru linguri de iaurt cu trei linguri de maioneză. Separat,bate spumă un albuş şi încorporează-l în pasta cu iaurt şi maioneză. Întinde preparatul pe părul curat,acoperă cu un prosop şi clăteşte după 20 de minute.

Truc Click! pentru femei

Pentru stimularea creşterii părului,întinde pe toată lungimea firelor un amestec obţinut din două linguri de rozmarin,pisat,şi 250 ml de apă. Lasă-l să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşte cu apă.



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg