Măşti naturale pentru un păr mătăsos

1 75038 original jpg jpeg

Îţi doreşti un păr moale şi uşor de aranjat, însă balsamul de păr pe care îl foloseşti nu te ajută atât de mult? Acum îl poţi „îmblânzi” cu ajutorul măştilor făcute chiar de tine, din ingrediente naturale .

Pentru păr cu tendinţă de îngrăşare

Ai nevoie de:

1 lingură de oţet de mere

1 lingură de glicerină

1 ou

2 linguri ulei de ricin

Oţetul şi glicerina se amestecă foarte bine până când capătă consistenţa unei paste. Oul se bate separat şi se adaugă peste oţet. Se amestecă până se încorporează,iar la sfârşit se adaugă cele două linguri de ulei de ricin. Se întinde pe părul umed de la vârf până la rădăcină,după care părul se acoperă cu o folie,iar deasupra se înfăşoară un prosop pentru a menţine căldura.

Masca se ţine timp de două ore,după care se spală părul cu şampon. Repetă  tratamentul de două ori pe săptămână şi vei vedea cum părul tău va fi din ce în ce mai mătăsos.

Citeşte şi:

3 ritualuri de îngrijire de inspiraţie japoneză

Iată secretul unui ten luminos

Pentru păr normal

Această mască acţionează ca un balsam natural,deoarece este extrem de hidratantă.

Un avocado bine copt

O lingură cu ulei de măsline.

Dacă ai părul mai lung,este necesar să dublezi cantităţile. Avocado se descojeşte,se scoate sâmburele şi se pisează foarte bine. Se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă până compoziţia devine o cremă. Se aplică pe părul umed şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. Se înlătură cu apă caldă şi şampon.