Măşti pentru faţă preparate în casă. 8 reţete ca să te răsfeţi

1 70778 original jpg jpeg

Uită de timpul şi banii pierduţi pe la saloanele de frumuseţe! Secretul pielii catifelate îl poţi descoperi chiar în bucătăria ta. Noi îţi arătăm cum poţi să-ţi faci cele mai bune măşti pentru faţă preparate în casă!

1. Măşti pentru faţă preparate în casă - Mască cu banană

Datorită proprietăţilor sale,bananele hidratează şi conferă catifelare pielii. Cu o furculiţă sau cu un blender,pasează o banană şi apoi aplic-o pe şi gât. Las-o să acţioneze 20 de minute şi apoi clăteşte-te cu apă rece. Mai poţi încerca şi o altă reţetă pentru care ai nevoie de 2 linguriţe de iaurt,2 linguriţe de miere şi o banană. Mixezi toate ingredientele,după care aplică pasta obţinută pe faţa curată.

2. Mască cu oţet

Încă din timpurile străvechi,oţetul era folosit ca tonic pentru piele,dar şi în prezent propietăţile sale au rămas aceleaşi. Amestecă 1 linguriţă de oţet de mere cu 2 căni de apă şi clăteşte-ţi faţa după demachiere. Această soluţie va elimina impurităţile de pe piele şi va usca eventualele coşuri. Mai poţi încerca şi un alt amestec din 4 linguriţe de oţet şi 4 linguriţe de apă. Aplică soluţia pe faţă şi las-o să se usuce.

3. Măşti pentru faţă preparate în casă - Mască cu lapte

O altă mască ideală pentru reîmprospătarea tenului este cea cu lapte. Aplică,prin tamponare,laptele pe faţă,lasă-l să acţioneze 20 de minute,iar apoi clăteşte-te cu apă caldă.

4. Mască cu fulgi de ovăz

Dacă-ţi doreşti măşti pentru faţă preparate în casă care să dea rezultate rapide,atunci încearcă masca cu fulgi de ovăz. Amestecă o jumătate de cană cu apă fierbinte cu o lingură de cereale. După 5 minute,timp în care fulgii de ovăz s-au umflat,adaugă 2 linguriţe de iaurt,2 linguriţe de miere şi un albuş de ou. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşte-te cu apă caldă.

Citeşte şi:

5 măşti eficiente pentru tenul tău

Măşti naturale pentru orice tip de ten

5. Măşti pentru faţă preparate în casă - Mască cu maioneză

De ce să chieltuieşti bani pe creme,când îţi poţi hidrata tenul cu maioneză preparată în casă? Aplic-o pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. Îndepărteaz-o cu un şerveţel,apoi spală-te cu apă rece.

6. Mască cu iaurt

Nu ai nevoie să mergi neapărat la un salon pentru a conferi un aspect luminos pielii tale. Pentru a-ţi curăţa tenul şi a închide porii,aplică pe faţă iaurt şi lasă-l să acţioneze 20 de minute. Pentru un efect revitalizant,amestecă 1 linguriţă de iaurt cu pulpa de la o jumătate de portocală şi 1 linguriţă de aloe. Lasă amestecul pe faţă 5 minute şi apoi clăteşte-te.

7. Măşti pentru faţă preparate în casă - Mască cu lămâie

Prepară-ţi în casă o mască facială care să-ţi exfolieze şi,în acelaşi timp,să-ţi hidrateze tenul. Amestecă sucul de la o lămâie cu 1 linguriţă de ulei de măsline sau ulei de migdale. Aplică compoziţia pe faţă,las-o să acţioneze 20 de minute şi clăteşte-te cu apă rece.

8. Mască cu ou

Pentru un pic de răsfăţ,foloseşte măşti pentru faţă preparate în casă pe bază de ou. O astfel de mască trebuie ţinută pe faţă 30 de minute. Dacă ai pielea uscată,foloseşte doar gălbenuşul. Pentru un ten gras,ai nevoie de albuş,în care poţi adăuga câteva picături de zeamă de lămâie şi miere. Dacă ai tenul mixt,atunci poţi folosi oul întreg.Recente

Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg