Măşti pentru un păr de nota 10

1 68170 original jpg jpeg

Un păr sănătos nu are nevoie doar de şampon şi balsam, ci şi de măşti hrănitoare care să-l vitalizeze. Cel puţin o dată pe săptămână răsfaţă-ţi podoaba capilară cu una dintre măştile care ţi se potriveşte cel mai bine.

Mască pentru creşterea părului

Ai nevoie de:2 linguri praf de muştar uscat,diluat în apă caldă,2 linguri apă caldă,1 gălbenuş,2 linguri ulei de măsline,2 linguriţe zahăr.

Amestecă toate ingrediente-le şi aplică masca pe păr,de la rădăcină până la vârfuri. Înfăşoară părul într-o folie de plastic şi pune deasupra un prosop. Ţine masca pe cap maxim o oră. Dacă simţi că frige,atunci las-o să acţioneze măcar 15 minute.

Mască cu efect de întărire a părului

Ai nevoie de:1 lingură ulei de ricin,1 lingură suc de ceapă,1 lingură tinctură de muşeţel,1 lingură tinctură praf de piper,1 lingură miere,1 lingură coniac,1 gălbenuş.

Ingredientele se amestecă,se aplică pe păr şi se lasă aproximativ o oră.

Citeşte şi:

Vezi ce mască facială ascunde oboseala de pe chip

Vârfuri despicate? Încearcă masca cu banane!

Mască pentru netezirea părului

Ai nevoie de:1 linguriţă oţet de mere,1 linguriţă glicerină,1 ou,2 linguri ulei de castan.

Amestecă oţetul cu glicerina până obţii o masă omogenă. Adaugă oul şi amestecă din nou. Ulterior,pune restul ingredientelor şi aplică masca pe toată lungimea părului. Înfăşoară-l într-un prosop pentru 2 ore. Spală-te pe cap în mod obişnuit. În urma acestui tratament,părul va căpăta strălucire şi va fi mai neted.

Mască pentru o culoare mai deschisă a părului

Ai nevoie de:1 cană balsam de păr,3 linguri pudră de scorţişoară,1 jumătate de cană cu miere.

Amestecă ingredientele până se omogenizează,dar ai grijă ca vasele în care prepari masca să nu fie din metal.

Spală-te pe cap în mod obişnuit,iar cînd părul este umed,împarte-l în două şi piaptănă-l. Aplică masca pe toată lungimea părului şi înfăşoară-l într-o folie de plastic. Lasă masca să acţioneze aproximativ 30 de minute,iar dacă-ţi doreşti ca părul tău să se deschidă cu 2 nuanţe,ţine amestecul pe păr 3-4 ore.

Mască pentru volum

Ai nevoie de:2 linguriţe de drojdie,1 jumătate de pahar cu lapte,2-3 linguri miere,1 pahar iaurt.

Amestecă toate ingredientele,aplică masca pe păr şi acoperă-ţi capul cu un prosop. Lasă să acţioneze aproximativ o oră,timp în care înfăşori părul într-un prosop. După aceea,spală-te cu şampon şi clăteşte-te cu oţet,pentru mai multă strălucire.

Mască pentru păr mătăsos

Ai nevoie de:1 jumătate de cană cu iaurt,1 ou,1 linguriţă pudră de cacao.

Amestecă ingredientele şi aplică masca la rădăcina firelor de păr. Pune-ţi pe cap un prosop încălzit şi lasă să acţioneze 20-25 de minute. Ulterior,spală cu şampon şi clăteşte cu infuzie de urzică.