«Mi-am făcut cele mai bune amice pe internet»

1 48262 original jpg jpeg

Numai cine n-are copii nu ştie cât de bine-ţi prinde să primeşti sfaturi de la femeile mai experimentate. Amalia Săsărman are 15 sfătuitoare pe care le-a găsit pe… internet.

Poate ţi s-a întâmplat să cunoşti persoane pe care ai impresia că le ştii de când lumea. Timp de doi ani,Amalia a avut sentimentul acesta de nenumărate ori,intrând în vorbă pe internet cu alte mămici.

A început să acceseze site-urile pentru mame,apoi a cunoscut-o pe Lucica,o mamă experimentată,care a învăţat-o să intre în discuţii pe forumuri. Putea scrie altor mame şi discuta pe orice temă cu ele.

„Am început să vorbim despre copii,dar şi despre noi,ca femei:ce ne place,ce nu,despre soţi,soacre,ce mai gătim şi ne-am împrietenit,deşi locuim departe una de alta – eu la Cluj,altele la Bucureşti,Iaşi sau Călăraşi. Prima revelaţie am avut-o când le-am auzit vocile la telefon”,povesteşte Amalia.

„Parcă ne ştiam din copilărie.” Cu timpul,a descoperit că fiecare dintre ele are soluţii originale şi un mod special de a trata problemele de tot felul cu care este presărată viaţa unei femei.

"Când ai un necaz, ţi-l spui mai uşor pe forum"

Cea care a iniţiat-o pe Amalia în forumuri a fost Lucica. Deşi se aflau la câteva sutede kilometri distanţă una de alta-una la Cluj,cealaltă la Bucureşti-s-au împrietenit,poate şi pentru că sunt apropiate ca vârstă.

Trecută prin multe,Lucica avea de oferit o mulţime de sfaturi testate despre cum să creşti un copil. Fiecare dintre trucurile ei a fost valoros pentru proaspăta mămică Amalia,care crease un cont al ei pe un site dedicat mămicilor,dar nu ştia prea multe despre forumuri.

Când a început să comunice cu alte femei,s-a simţit de parcă l-a prins pe Dumnezeu de un picior,cum se spune în popor. „Când ai un necaz,ţi-l spui mai uşor pe forum. Scrii fără ocolişuri ce te apasă şi primeşti foarte multe rezolvări”,povesteşte Amalia. Aşa a aflat odată despre un remediu care a ajutat-o pe fetiţa ei să se oprească din tuşit.

Şi-a găsit puterea în prietenele ei

Nu o dată,prietenele Amaliei sunt alături unele de altele la necaz,când una dintre ele are nevoie nu doar de un sfat pentru creşterea copilului,ci şi de suport moral când suferă pierderea unor persoane dragi sau când se simte singură.

Aşa s-a întâmplat cu Tudoriţa Ion (32 de ani),una dintre bunele amice ale Amaliei. Când şi-a pierdut soţul în urma unui accident stupid şi a rămas singură cu doi copii,de şase,respectiv doi ani,tot cu prietenele de pe forum şi-a împărţit amarul. Pentru că locuia în Bucureşti,i-a fost mai uşor să fie prezentă la întâlnirea cu trei dintre ele,în luna iulie,anul trecut.

„Am fost alături de ea,de data asta fizic,şi sunt sigură că a contat enorm”,spune Amalia. „Chiar dacă trecuse ceva timp de la momentul acelei pierderi cumplite,avea nevoie de încurajările noastre.”Cu ajutorul amicelor de pe forum,a găsit puterea de a merge mai departe.

Problemele se tratează cu… optimism

Sora Tudoriţei,Săndica,este sarea şi piperul grupului. Cea mai tânără dintre ele,având puţin peste 20 de ani,are deja un băieţel de cinci ani,pe nume Cristian.

„Săndica e glumeaţa noastră. Când ne-am văzut la Bucureşti,cu ea am vorbit cel mai mult. Te umple de bună dispoziţie! Dacă sora ei ţi se lipeşte de suflet datorită bunătăţii şi căldurii ei,Săndica este jucăuşă şi ne aduce tuturor zâmbetul pe buze”,mărturiseşte Amalia.

De-a lungul discuţiilor lor nenumărate,toate au descoperit în Săndica un exemplu despre cum se poate trece prin viaţă cu optimism. Cu ea şi cu celelalte două prietene,Amalia s-a văzut prima oară într-un concediu la mare,în anul 2009,dar s-au apropiat şi mai mult anul trecut,când au lăsat toate grijile deoparte şi au venit la întâlnirea de la Bucureşti.

Parcurile Herăstrău şi Cişmigiu au fost martore amintirile pe care le-au depănat şi a jocurilor copiilor lor.„Vorbim în continuare pe forum şi la telefon”,mi-a spus Amalia. „Acum e mult mai uşor,pentru că putem alătura vocii nu numai un chip,ci şi un suflet. Iar eu nu pot să spun decât că mă bucur că le-am cunoscut şi că de atunci sunt mai bogată!”



Recente

Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg