Michael Fox a plâns când a fost diagnosticat cu Parkinson. Ce sfaturi oferă acum

1 michael fox jpg jpeg

Actorul Michael Fox, cunoscut pentru rolurile sale din „Legături de familie‟ şi „Înapoi în viitor‟, a trecut prin clipe dificile când a fost diagnosticat cu Parkinson. Acum povesteşte din experienţa lui şi oferă sfaturi importante. Iată ce are de spus!

În anul 1998, actorul Michael J. Fox a primit diagnosticul Parkinson, o tulburare a sistemului nervos care afectează mişcarea. Din acel moment, el s-a transformat în vocea celor care se confruntă cu această boală şi a încercat să îi susţină prin diferite acţiuni. Michael Fox şi-a deschis chiar şi o fundaţie, numită „The Michael J. Fox Foundation for Parkinson Research‟, care a strâns peste un miliard de dolari, pentru cercetări.

Actorul continuă să povestească despre experienţele prin care a trecut, în speranţa că va ajuta mulţi bolnavi de Parkinson să depăşească momentele dificile. Într-un interviu pentru CBS News, Fox a spus ce ar trebui să facă cei care au primit acest diagnostic.

Michael Fox: „Încă sunt Domnul Optimist‟

Michael Fox a mărturisit că a plâns în momentul în care a fost diagnosticat cu Parkinson: „Da, am plâns pentru asta prima dată‟, şi-a amintit el. De asemenea, actorul a spus că a fost speriat, la început, deoarece nu ştia ce urma să i se întâmple: „Nu ştiam la ce să mă aştept. Nu ştiam ce se va întâmpla. Nu ştiam. Eu aveam la început un fel de smucitură, o zvâcnire, dar medicii mi-au spus că vor veni altele‟, a completet el.

Parkinson este o tulburare progresivă a creierului, care, în timp, afectează mişcarea şi vorbirea, lucru care l-a determinat pe actor să nu îşi dezvăluie diagnosticul timp de şase ani, deoarece i-a fost teamă. Acum, el mărturiseşte că este optimist şi le oferă sfaturi tuturor cu privire la această problemă: „Eu încă sunt Domnul Optimist. Nu te lăsa izolat şi marginalizat! Trebuie să ai o viaţă cât mai activă şi să socializezi cât mai mult. Poţi să trăieşti cu această boală. Noi trebuie să muncim din greu cu ea. Aşa că, pentru a trăi cu boala, trebuie să faci mişcare, să fii în formă şi să mănânci bine. Dacă nu poţi conduce, găseşte o modalitate de a te deplasa. Păstrează-ţi prietenii‟, îndeamnă actorul.

Deşi s-a retras din actorie, Michael Fox a reuşit să rămână activ şi să aducă lucruri noi în viaţa lui. El s-a apucat de scris, de sport, iar activitatea lui favorită este golful.  

Sursă foto: ShutterstockRecente

Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg