„Mick Jagger, cu 30 de iubite, Charlie Watts, cu niciuna”. Toboşarul Rolling Stones, fidel unei singure femei timp de 57 de ani

1 4 jpg jpeg

Legendarul toboşar de la Rolling Stones, Charlie Watts, s-a stins din viaţă pe 24 august 2021, la 80 de ani, şi a lăsat-o în urma sa pe cea care i-a fost soţie timp de aproape şase decenii, Shirley Ann Shepherd. Rockerul i-a fost fidel partenerei lui de viaţă pe durata întregii lor căsnicii şi în ciuda tuturor tentaţiilor apărute de-a lungul carierei sale muzicale fulminante.

Toboşarul născut în Londra a întâlnit-o pe Ann în 1961, în timpul primei lui repetiţii cu trupa Blues Incorporated, a lui Alexis Korner, când încerca să cânte la tobe serile, în timp ce-şi petrecea zilele lucrând într-o agenţie de publicitate. Charlie s-a însurat cu studenta la Sculptură de la Colegiul Regal de Artă în 1964, adică exact înainte de-a dobândi succesul fenomenal cu trupa The Rolling Stones. Cum de au reuşit cei doi soţi să rămână împreună 57 de ani?

Cu toate că meseria şi succesul lui Watts l-au expus constant în faţa reflectoarelor, Charlie a făcut un contrast marcant cu colegii lui de trupă extravaganţi. A preferat întotdeauna să rămână într-un oarecare con de umbră şi să ţină, pe cât posibil, la discreţie. Acesta să fi fost oare secretul mariajului său de aproape şase decenii?

Soţii Watts au ales să ducă o viaţă retrasă şi discretă în satul britanic Devon, unde deţin o fermă de cai de rasă. Chiar anul trecut, Charlie şi Shirley au salvat un exemplar superb de la un adăpost de animale din Oxford. Însă nu numai preocupările lor domestice i-au ţinut împreună. Chiar toboşarul ne-a dezvăluit, via NME, cheia mariajului lor fericit: „Eu nu sunt, de fapt, un star rock!”.

Spre deosebire de Mick Jagger şi Keith Richards, unul dintre cei mai mari toboşari din istoria muzicală a reuşit să nu ţină prima pagină a tabloidelor. „Nu m-a interesat niciodată să ofer interviuri sau să fiu în prim plan. N-am mai dat interviuri vreo 20 de ani...”, a explicat el în rarele sale declaraţii publice.

Tocmai datorită succesului de care s-a bucurat şi se bucură în continuare cea mai tare trupă rock din lume, fanele n-au lipsit din jurul membrilor Rolling Stones. În timp ce colegii lui Charlie se bucurau de atenţia admiratoarelor din întreaga lume şi aveau aventuri cu topmodele şi actriţe faimoase, Watts i-a rămas fidel jumătăţii lui.

„E o femeie incredibilă!”, a dezvăluit regretatul toboşar despre soţia lui. „Singurul regret pe care-l am în viaţă e că nu am stat acasă mai mult. Dar ea îmi spune tot timpul, când mă întorc din turnee, că sunt un adevărat coşmar şi mă trimite din nou la plimbare”, a continuat acesta.

Rockerul şi-a amintit, în autobiografia sa, o întâlnire pe care toţi membrii trupei au avut-o în 1965 şi în care se lăudau cu toate cuceririle lor amoroase. De-abia începuseră să devină cunoscuţi şi deja făceau comparaţii legate de câte femei avuseseră în numai doi ani. Basistul Bill Wyman a deschis discuţia: „Eu am avut 278 de iubite, Brian (n.r. Jones), 130, Mick, vreo 30, Keith, 6 şi Charlie – niciuna.”

Şi lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici atunci când The Rolling Stones a fost invitată la conacul Playboy, unde distracţia cu femei frumoase şi disponibile era în toi. Se pare că Watts era interesat mai mult de sala de jocuri a lui Hugh Hefner decât de modelele superbe care se aruncau la picioarele lui.

N-a fost interesat de alte femei, însă a reuşit să copieze exemplul altor rockeri din preajma lui când a venit vorba despre droguri. De fapt, chiar şi în această privinţă Charlie a putut conta pe soţia lui. Shirley a fost cea care i-a salvat viaţa lui Watts.

„Pe la începutul anilor '80, devenisem deja alt om. După doi ani de heroină şi amfetamine, eram extrem de bolnav. Fiica mea obişnuia să-mi spună că arătam ca Dracula. Aproape că mi-am pierdut soţia şi tot ceea ce aveam din cauza comportamentului meu. O luasem razna, pe bune! Aproape că m-am sinucis! Aşa că am decis să mă las de droguri. Brusc. Am făcut-o pentru mine şi pentru soţia mea.”

Când avea vreo 45 de ani, a avut un mic accident, a călcat strâmb – ameţit de droguri fiind – şi atunci a fost momentul în care şi-a dat seama că trebuia să-şi schimbe radical viaţa. Ceea ce a şi făcut.

Watts trebuia, iniţial, să participe la turneul american No Filter de anul acesta, dar a renunţat din cauza stării sale precare de sănătate. Toboşarul cunoscut pentru stilul său sofisticat – vezi costumele elegante de la care nu se abătea – a trecut printr-o recuperare complicată în urma unei operaţii efectuate de urgenţă, însă n-a reuşit să treacă peste toate problemele medicale avute.

S-a stins, pe 24 august, cu familia aproape, cu mult iubita lui Sherley la căpătâi.

Foto - Shutterstock, Instagram Rolling StonesRecente

Mandy Moore, Nick Jonas jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg