„Mick Jagger, cu 30 de iubite, Charlie Watts, cu niciuna”. Toboşarul Rolling Stones, fidel unei singure femei timp de 57 de ani

1 4 jpg jpeg

Legendarul toboşar de la Rolling Stones, Charlie Watts, s-a stins din viaţă pe 24 august 2021, la 80 de ani, şi a lăsat-o în urma sa pe cea care i-a fost soţie timp de aproape şase decenii, Shirley Ann Shepherd. Rockerul i-a fost fidel partenerei lui de viaţă pe durata întregii lor căsnicii şi în ciuda tuturor tentaţiilor apărute de-a lungul carierei sale muzicale fulminante.

Toboşarul născut în Londra a întâlnit-o pe Ann în 1961, în timpul primei lui repetiţii cu trupa Blues Incorporated, a lui Alexis Korner, când încerca să cânte la tobe serile, în timp ce-şi petrecea zilele lucrând într-o agenţie de publicitate. Charlie s-a însurat cu studenta la Sculptură de la Colegiul Regal de Artă în 1964, adică exact înainte de-a dobândi succesul fenomenal cu trupa The Rolling Stones. Cum de au reuşit cei doi soţi să rămână împreună 57 de ani?

Cu toate că meseria şi succesul lui Watts l-au expus constant în faţa reflectoarelor, Charlie a făcut un contrast marcant cu colegii lui de trupă extravaganţi. A preferat întotdeauna să rămână într-un oarecare con de umbră şi să ţină, pe cât posibil, la discreţie. Acesta să fi fost oare secretul mariajului său de aproape şase decenii?

stanga
dreapta
2 1 jpg jpeg
3 2 jpg jpeg
4 3 jpg jpeg

Soţii Watts au ales să ducă o viaţă retrasă şi discretă în satul britanic Devon, unde deţin o fermă de cai de rasă. Chiar anul trecut, Charlie şi Shirley au salvat un exemplar superb de la un adăpost de animale din Oxford. Însă nu numai preocupările lor domestice i-au ţinut împreună. Chiar toboşarul ne-a dezvăluit, via NME, cheia mariajului lor fericit: „Eu nu sunt, de fapt, un star rock!”.

Spre deosebire de Mick Jagger şi Keith Richards, unul dintre cei mai mari toboşari din istoria muzicală a reuşit să nu ţină prima pagină a tabloidelor. „Nu m-a interesat niciodată să ofer interviuri sau să fiu în prim plan. N-am mai dat interviuri vreo 20 de ani...”, a explicat el în rarele sale declaraţii publice.

Tocmai datorită succesului de care s-a bucurat şi se bucură în continuare cea mai tare trupă rock din lume, fanele n-au lipsit din jurul membrilor Rolling Stones. În timp ce colegii lui Charlie se bucurau de atenţia admiratoarelor din întreaga lume şi aveau aventuri cu topmodele şi actriţe faimoase, Watts i-a rămas fidel jumătăţii lui.

„E o femeie incredibilă!”, a dezvăluit regretatul toboşar despre soţia lui. „Singurul regret pe care-l am în viaţă e că nu am stat acasă mai mult. Dar ea îmi spune tot timpul, când mă întorc din turnee, că sunt un adevărat coşmar şi mă trimite din nou la plimbare”, a continuat acesta.

Rockerul şi-a amintit, în autobiografia sa, o întâlnire pe care toţi membrii trupei au avut-o în 1965 şi în care se lăudau cu toate cuceririle lor amoroase. De-abia începuseră să devină cunoscuţi şi deja făceau comparaţii legate de câte femei avuseseră în numai doi ani. Basistul Bill Wyman a deschis discuţia: „Eu am avut 278 de iubite, Brian (n.r. Jones), 130, Mick, vreo 30, Keith, 6 şi Charlie – niciuna.”

Şi lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici atunci când The Rolling Stones a fost invitată la conacul Playboy, unde distracţia cu femei frumoase şi disponibile era în toi. Se pare că Watts era interesat mai mult de sala de jocuri a lui Hugh Hefner decât de modelele superbe care se aruncau la picioarele lui.

N-a fost interesat de alte femei, însă a reuşit să copieze exemplul altor rockeri din preajma lui când a venit vorba despre droguri. De fapt, chiar şi în această privinţă Charlie a putut conta pe soţia lui. Shirley a fost cea care i-a salvat viaţa lui Watts.

„Pe la începutul anilor '80, devenisem deja alt om. După doi ani de heroină şi amfetamine, eram extrem de bolnav. Fiica mea obişnuia să-mi spună că arătam ca Dracula. Aproape că mi-am pierdut soţia şi tot ceea ce aveam din cauza comportamentului meu. O luasem razna, pe bune! Aproape că m-am sinucis! Aşa că am decis să mă las de droguri. Brusc. Am făcut-o pentru mine şi pentru soţia mea.”

Când avea vreo 45 de ani, a avut un mic accident, a călcat strâmb – ameţit de droguri fiind – şi atunci a fost momentul în care şi-a dat seama că trebuia să-şi schimbe radical viaţa. Ceea ce a şi făcut.

Watts trebuia, iniţial, să participe la turneul american No Filter de anul acesta, dar a renunţat din cauza stării sale precare de sănătate. Toboşarul cunoscut pentru stilul său sofisticat – vezi costumele elegante de la care nu se abătea – a trecut printr-o recuperare complicată în urma unei operaţii efectuate de urgenţă, însă n-a reuşit să treacă peste toate problemele medicale avute.

S-a stins, pe 24 august, cu familia aproape, cu mult iubita lui Sherley la căpătâi.

Foto - Shutterstock, Instagram Rolling Stones