Mirabela Dauer, despre cea mai mare greşeală a vieţii ei. „Am fost bătută cu fierul de călcat. M-a mutilat“

7 mirabela o jpg jpeg

Statutul de vedetă nu e un scut pentru abuzuri sau violenţă fizică şi psihică, iar numeroasele exemple din ultima perioadă, inclusiv mişcarea #metoo, au demonstrat o realitate tristă. În plin comunism, într-o vreme în care violenţa domestică era o noţiune aproape necunoscută şi nereglementată, Mirabela Dauer a suferit abuzuri crunte şi a fost la un pas de moarte.

Cântăreaţa a mărturisit că cea mai mare greşeală a vieţii sale a fost cel de-al doilea mariaj, cu Dan Traian Popovici, un regizor de montaj din Televiziunea Română. Fostul soţ a agresat-o fizic într-un mod greu de imaginat, inclusiv în perioada de după naştere. Artista a trăit un adevărat coşmar în timpul celei de-a doua căsnicii, care a durat din 1972 până în 1980.

„Pe Doru Traian Popovici l-am cunoscut în Televiziune. Opt luni de zile m-a ţinut aşa: «Guarda che luna, guarda che mare». Aşa m-a cucerit, pentru că eu sunt o romantică incurabilă. Pentru mine, viaţa sexuală nu a fost niciodată importantă, îmi place să fiu mângâiată, să mi se recite versuri. Popovici era un băiat foarte intelgent. Am ţinut mult la el. Chiar l-am iubit, de aceea am făcut un copil cu el. Toţi prietenii mei au fost împotriva acestei căsătorii, mai ales cei din TVR, care îl cunoşteau bine. Tudor Vornicu n-a mai vorbit cu mine doi ani. Dar mie nu mi-a păsat atunci“, mărturisea Mirabela Dauer. Artista nici nu bănuia ce avea să urmeze la doar două săptămâni de la nuntă.

stanga
dreapta
2 mirabela 1 jpg jpeg
3 mirabela3 jpg jpeg
4 mirabela4 jpg jpeg

„După doar două săptămâni de la oficializarea relaţiei, mi-am dat seama că am greşit crunt măritându-mă cu el. Au început bătăile. Popovici bea din cale-afară de mult. După ce am rămas însărcinată, mi-am zis că, poate, după naşterea copilului se va schimba. S-a bucurat grozav când a aflat că va fi tată. Rărise semnificativ şi bătăile. Însă după ce am născut şi m-am întors acasă, bătăile au reînceput mai rău ca înainte. N-am mai putut să alăptez, căci îmi secase laptele din cauza atâtor bătăi“, povestea cântăreaţa în cartea biografică „Pe drumul vieţii“. Mirbela Dauer a năcut în martie 1977 un băiat, Alexandru.

„Popovici nu m-a ajutat deloc după ce am născut. Un an şi jumătte m-am chinuit îngrozitor. Copilul plângea foarte mult, mai ales noaptea, iar bătăile reîncepuseră. Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980“, a mărturisit cântăreaţa.

La un pas de moarte

„Eram cu el şi copilul. Eu cântam pe Litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câştig mulţi bani, pentru că aşa voia soţul meu. Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Popovici nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cmeră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieşise din camere să vadă ce se întâmplă. Am fost dusă de urgenţă la spital cu Salvarea. A doua zi a venit şi Popovici, cu flori. Voia să-l iert, dar de data asta nu am mai putut. I-am spus că vreau să divorţez. Zece zile am stat în spital. După ce am ieşit, nişte prieteni mi-au recomandat un avocat pentru divorţ. Avocatul ăsta m-a nenorocit. A vândut procesul avocatului lui Popovoci. La proces, fostul meu soţ a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Popovici mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot“, a povestit artista.

Nanu, aşa cum îl alintă artista pe fiul său, a crescut cu tatăl lui şi cu soţia acestuia. Băiatul nu a vrut să păstreze legătura cu mama lui. Aceasta este cea mai mare dramă a cântăreţei, care nu a încetat să spere că, într-o zi, va avea o relaţie normală cu fiul ei.

FOTO Arhivă personală/FacebookRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg