Mituri despre creşterea părului

1 66660 original jpg jpeg

„Nu smulge un fir de păr alb, că-ţi cresc două în acelaşi loc!“, „Stresul opreşte creşterea părului“ şi „Dacă te tunzi regulat, începe să-ţi crească mai des părul“, sunt doar câteva dintre miturile despre creşterea părului. Hai să vedem împreună care sunt false şi care sunt adevărate.

De-a lungul timpul au apărut mituri câte fire de păr în cap. Unele sunt pur şi simplu invenţii,altele au ceva legătură cu realitatea.

Spălatul des opreşte creşterea părului

Fals.Dermatologii şi stiliştii s-au pus de acord că acest mit este departe de realitate. Dacă unii spun că e bine să te speli pe cap o dată la o săptămână,alţii cred că oricând este necesar este bine.

Nu are importanţă. Nu vei fi pedepsită,pentru că vrei să ai părul curat. Curăţarea scalpului nu duce la căderea unui număr mare de fire de păr din cap.

Stresul afectează creşterea părului

Adevărat.Din păcate,stresul se face vinovat pentru multe afecţiuni,inclusiv de apariţia calviţiei.Când treci printr-o perioadă mai dificilă,cu greutăţi şi multe sarcini de dus la bun sfârşit este aproape imposibil să nu te simţi copleşită de stres.

Iar acest lucru poate inhiba creşterea părului şi,mai grav,poate influenţa căderea masivă a podoabei capilare. Vestea bună este că dacă ţii stresul sub control şi încerci să nu-l laşi să te afecteze,căderea părului va fi o problemă temporară.

Dacă smulgi un fir de păr alb,cresc două în acelaşi loc

Acest mit intră mai degrabă la categoria superstiţii. Dacă îndepărtezi un fir de

,nu ies două în aceeaşi rădăcină,cum cred unii,ca fiind regulă generală.

Este doar un obicei nesănătos pentru păr,rădăcina lui şi scalp. Rădăcina se deterioează,iar scapul este predispus infecţiilor.

Te tunzi regulat? Parul va creşte mai repede şi se va îndesi

Fals. Senzaţia că părul este mai des după ce este tuns este doar o iluzie. Firele de părsunt mai groase spre vârfuri şi de aceea pare mai des când este scurtat.

Dacă îl tunzi regulat nu vei avea parte de o creştere a părului accentuată,însă vei scăpa de vârfurile tocite şi acest obicei va îmbunătăţi vizibil aspectul podoabei tale capilare.Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg