Mituri despre îngrijirea pielii

O piele sănătoasă şi fără cusur e cartea de vizită a oricărei femei. De-a lungul timpului ai auzit tot felul de păreri, mai mult sau mai puţin avizate. Hai să vedem care mituri despre îngrijirea pielii sunt adevărate şi care false!
După o vreme,pielea se obişnuieşte cu produsele
Depinde de ingredientele active din compoziţia lor. Pielea se obişnuieşte într-adevăr cu derivatele vitaminei A,cum ar fi retinolul,iar din acest motiv ar trebui să începi cu produse care conţin vitamina A în doză mică şi să creşti treptat doza. Însă,această regulă nu se aplică şi pentru produsele care conţin antioxidanţi,ingrediente hidratante şi peptide (produse care stimulează producţia de colagen).
Tenul gras nu are aşa de multe riduri
Ei bine,acest mit pare fi adevărat. Întrucât pielea produce mai mult ulei,acesta protejează tenul mai bine împotriva radiaţiilor solare. De asemenea,femeile care au tenul gras au nivelul testosteronilor mai crescut,ceea ce stimulează producţia de colagen,împiedicând în acest mod apariţia ridurilor. Dar nu toate femeile cu tenul gras sunt protejate împotriva ridurilor. Expunerea prelungută la soare,fără factor de protecţie,şi fumatul provoacă riduri,indiferent de tipul de ten.
Foloseşte produse de îngrijire de la aceeaşi firmă
Acest mit este complet fals,fiind doar un slogan de marketing. Dacă un şampon de la o anumită firmă se potriveşte tipului tău de păr,asta nu înseamnă că demachiantul sau crema hidratantăde la aceeaşi firmă se vor acomoda la fel de bine pielii tale. Într-adevăr,produsele dintr-o anumită gamă de îngrijire au fost gândite pentru a fi folosite împreună,fiind astfel mai eficiente,însă ele nu sunt benefice pentru toate persoanele.
Poţi scăpa definitiv de celulită
Încă un mit care nu se adevereşte. Din păcate,niciun produs sau tratament nu poate garanta faptul că vei scăpa definitiv de această problemă. Unele tratamente ameliorează aspectul pielii,deoarece descompun celulele grase. Însă,rezultatul este vizibil doar câteva luni. Chiar şi liposucţia,care îndepărtează grăsimea în exces,rezolvă problemaceluliteipe moment.
Cu cât foloseşti un factor de protecţie mai ridicat,cu atât poţi sta mai mult la soare
Răspunsul este cât se poate de simplu,adică nu. Deşi produsele de protecţie împotriva razelor UVB (cele care cauzează cancer),cât şi cele UVA (care grăbesc ridarea pielii) sunt eficiente dacă sunt aplicate corect,ele nu pot împiedica în totalitate acţiunea nocivă a razelor solare asupra tenului. Crema de protecţie trebuie aplicată din două în două oare,o lingură de cremă pentru faţă,şi un păhărel mic pentru corp şi trebuie evitat soarele între orele 11-16.