Noi iubim cu urechile, ei iubesc cu ochii

1 71243 original jpg jpeg

Când vine vorba de seducţie, regulile sunt diferite la femei şi la bărbaţi. În timp ce reprezentanţilor sexului masculin le fug ochii după femei frumoase, doamnele pun preţ mai mare pe caracterul eventualului partener şi pe discursul său de amor.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Carolina de Nord,SUA,femeile îi găsesc mai atractivi pe bărbaţii care sunt buni povestitori şi consideră că ei sunt parteneride nădejde. De cealaltă parte a baricadei,când bărbaţii au fost întrebaţi care sunt primele lucruri care-i impresionează la o femeie,părul,zâmbetul şi vestimentaţia au fost cele mai des menţionate. Însă,de ce femeile sunt cucerite de ceea ce spun bărbaţii,în timp ce reprezentanţii sexului masculin apreciază mai întâi frumuseţea fizică?

CE SPUN ELE

Simona Isac,Bucureşti:„Timbrul vocii contează“

Cred că un barbat trebuie să ştie întotdeauna ce să îi spună unei femei,indiferent dacă sunt sau nu la debutul unei relaţii. La început,un bărbat poate să atragă atenţia prin timbrul vocii,pentru căo femeieeste atentă mai întâi la un astfel de detaliu. Şi,odată implicată într-o relaţie,cred că lucrurile nu se schimbă prea mult:vocea bărbatului de lângă ea rămâne la fel de importantă. Eu pot să am cea mai dificilă zi la birou,însă odată ajunsă acasă,când încep să îi povestesc soţului meu,iar el îmi vorbeşte pe un ton calm,simt că mă calmez şi eu şi parcă nimic nu îmi mai pare la fel de întunecat. Când am momente de nesiguranţă,sunt suficiente doar câteva cuvinte din partea lui pentru a mă regăsi şi a-mi recâştiga încrederea în mine. Există o vorbă care se potriveşte foarte bine în acest context:vorba dulce mult aduce. Bărbaţii ar trebui să devină conştienti de acest atu al lor şi să îl valorifice.

Adina Lupescu,Bucureşti:„Fără replici de agăţat“

Modul în care se exprimă un bărbat oferă indicii despre personalitatea sa,despre gradul său de pregătire sau despre cât de serioase sunt intenţiile sale. Dacă foloseşte replici „de agăţat“,îmi pot da seama că nu este serios şi că este doar în căutarea unei aventuri. În plus,e imposibil să nu fii atrasă de o persoană glumeaţă,care reuşeşte să îi binedispusă pe cei din jur. Frumuseţea este trecătoare şi peste ani şi ani îţi doreşti să fii alături de cineva care să te înţeleagă şi să te asculte.

Adriana Dragu,Buzău:„Vrăjeşte-mă frumos“

 Bărbaţii sunt seducători,prin definiţie şi,spre deosebire de noi,nu pun la fel de mult accent pe aspectul lor fizic. Aşadar,ştiu că trebuie să ne „vrăjească“ prin vorbe. Cuvintele de alint,complimentele,toate au rolul de a ne fermeca. Şi cărei femei nu-i place să i se spună că este frumoasă? Atât timp cât vorbele sunt sincere,îmi face plăcere să le aud,mai ales în zilele când trec printr-o pasă proastă şi am nevoie de încurajare.

CE SPUN EI

Anatol Isac,Bucureşti:„Detaliile vizuale dau informaţii preţioase“

Influenţa pe care o are aspectul fizic al unei femei asupra unui bărbat în ecuaţia atracţiei este dictată de pragmatismul specific sexului masculin. Pentru bărbaţi,informaţiile practice pe care le oferă detaliile vizuale şi estetice primează în conturarea unei prime impresii asupra partenerei. Şi nu este vorba doar de aspectele anatomice ale corpului feminin,ci şi de cele cosmetice şi vestimentare. Toate aceste detalii cumulate conferă bărbatului o imagine concretă asupra personalităţii şi comportamentului unei femei,dincolo de superficialitatea atracţiei fizice.

Daniel Petcu,Bucureşti:„O femeie trebuie să fure privirile“

Aspectul fizic este primul pe care punem preţ atunci când „vănâm“ o femeie,deoarece ne place să avem lângă noi o parteneră foarte frumoasă,care să fure privirile tuturor şi să stârnească invidia celorlalţi bărbaţi. Să-i spunem mândrie masculină. E unul dintre criterii şi vine din subconştient. Nu trebuie neglijat nici rolul hormonilor,căci bărbatul gândeşte de cele mai multe ori cu pantalonii-iar atunci când vedem o femeie foarte frumoasă,hormonii o iau la trap.

Andre Schiergott,Magdeburg:„Vrei să ai lângă tine o parteneră prezentabilă“

Atunci când ne întâlnim cu cineva,vedem prima dată partea fizică,abia apoi apucăm să facem cunoştinţă şi să ne dăm seama de cum este în realitate persoana respectivă. În funcţie de ce gen de persoane ne plac,suntem atraşi de femei blonde sau brunete,de ochii verzi sau albaştri-şi asta de cele mai multe ori fără să ne dăm seama. Aspectul fizic este important,deoarece vrei să ai lângă tine o persoană prezentabilă,care pune preţ pe modul în care arată şi cu care să nu te ruşinezi atunci când ieşi pe stradă.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg