«O femeie face cât trei bărbaţi la un loc!»

4 52030 original jpg jpeg

Puterea ei de a se reinventa stă, de fapt, în puterea de a vedea viaţa mereu într-o lumină pozitivă, ca pe o aventură, cu o coloană sonoră care să evoce numai clipele frumoase. Orice discuţie cu Loredana e fascinantă şi iată ce-am aflat de data aceasta.

 Fiica ta,Elena,apare în videoclipul piesei tale nou-lansate,„Ochii din vis”. O încurajezi şi pe ea să ia calea showbizului?

Îmi doresc ca Elena să facă exact ceea ce-i place,aşa cum şi eu am avut şansa să fac. Cu siguranţă îşi doreşte să rămână în lumea artistică din care deja face parte,încă din copilărie.

simeon stalpnicul png

Cum decurge colaborarea ta cu Dragoş Chircu,unul dintre finaliştii primului sezon al emisiunii „Vocea României”?

Avem concerte împreună,l-am chemat să cânte alături de mine,atât pe el,cât şi pe Canaf,pe Alexandra Penciu şi pe Oana Brutaru. „Ochii din vis“ este un cântec în care am dorit să-l readuc pe Dragoş în faţa marelui public într-o ipostază plină de romantism,care cred că i se potriveşte.

simeon stalpnicul png

Ce te-a atras la acest format de emisiune?

Ideea că,în afară de a apăsa pe un buton sau a comenta,rolul meu este mai intens şi incitant. A fost prima mea ocazie de a putea să-mi probez şi să-mi împărtăşesc calităţile de antrenor vocal şi de artist.  

Cum e să fii singura femeie din juriu?

Super tare! Asta arată că o femeie poate face de multe ori cât trei bărbaţi la un loc!

Ce artişti din România asculţi în maşină,la volan?

Întotdeauna când lucrez la un album nou,şi acum lucrez la două simultan –primul va fi lansat (sper) în această toamnă şi al doilea un pic mai încolo –,ascult cântecele pe care le compun,uneori în stadii incipiente. Este o continuă perfecţionare a lor,de asta în maşina mea,deocamdată,singurul artist român este Loredana. Amy Winehouse şi Frank Sinatra cântă şi ei tot timpul la mine în maşină.

Cum ar arăta ţinuta care exprimă cel mai bine personalitatea Loredanei Groza?

Mi-a plăcut să mă joc cu stilurile şi să înfrunt „modele“,pentru că a fi la modă înseamnă să fii deja demodat. Stilul,în schimb,nu piere niciodată şi cred că „stilul Loredana“ este în continuă descoperire.

Ce ţi-ai dori să regăseşti mai mult în peisajul muzical românesc? Dar mai puţin?

Cântece frumoase,care să treacă timpul şi să nu fie clişeistice. Îmi plac poveştile şi nu cred că numai mie. Dacă un cântec nu are o poveste,atunci nu are viaţă.

 În acest moment,crezi că îţi lipseşte ceva?

Sunt extrem de fericită şi mulţumită cu tot ce am. Niciodată n-am dorit mai mult decât mi-a trebuit.

Ce trăsături de caracter ţi-ai dori ca Elena să preia de la părinţii ei?

Pe cele bune (râde). Tot ceea ce-i poate păstra inocenţa în privire,o viaţă bazată pe dragoste,pe compasiune şi bucurie. După aceea vin toate!