O întâmplare de Crăciun le-a schimbat viaţa

1 48010 original jpg jpeg

Dacă anul ţi-a adus necazuri şi nu crezi că Sărbătorile vor fi îmbelşugate, sunt şanse să te înşeli. Viaţa îţi rezervă surprize când speri mai puţin.

În preajma Crăciunului,miracolele nu contenesc să se producă. Este perioada anului când visurile prind viaţă şi,odată materializate,au durabilitate în timp.

Dacă până mai ieri n-aş fi crezut în adevărul acestor cuvinte,experienţele de viaţă a două cititoare m-au făcut să cred că spiritul Crăciunului are puterea de a schimba destine.Cununia civilă,cel mai frumos cadou

Acum aproximativ nouă ani,Iuliana şi Radu Dobre,din Bucureşti,s-au cunoscut la un examen important pentru carierele lor.

N-a trecut mult până să-şi dea seama că au foarte multe în comun şi că nu pot trăi unul fără celălalt. Nu era duminică să nu se întâlnească şi să nu se plimbe pe aleile parcului Herăstrău.

Îşi calculau bugetul şi puneau la punct detaliile vieţii lor împreună. Niciunul nu se aştepta ca tocmai în apropierea Ajunului de Crăciun 2001 să fie programaţi la Starea Civilă pentru cununie.

,spune Iuliana.

Viaţa şi-a urmat cursul fără griji pentru Iuliana şi Radu,până când,tocmai în ziua în care împlineau patru ani de căsnicie,odată cu primii fulgi de zăpadă,a venit pe lume Cristian,fiul lor.

Copilaşul pe care toată familia îl aştepta abia în ianuarie a sosit ca o adevărată surpriză şi o binecuvântare în Ajun de Crăciun. În ziua de 25 decembrie,avea să le umple casa cu gângurelile lui.

De atunci,în fiecare an,toată familia şi prietenii lor se adună laolaltă pentru a-l sărbători,iar până nu demult Cristian vedea Crăciunul ca pe aniversarea lui.

„Pentru noi,Crăciunul chiar a fost un nou început”,zice Iuliana.„Băiatul nostru are acum cinci ani,merge la grădiniţă şi ne încântă cu tot ce face. Îl privim şi ne amintim chipul de păpuşă pe care-l avea în prima zi de viaţă.”

În doi,crezi mai uşor în miracole

Ai putea să spui că Iuliana este doar o răsfăţată a destinului. Aşa mi-am zis şi eu,dar am citit scrisoarea Violetei Postolache,din Galaţi,şi m-am convins că în viaţa oricui pot exista şi momente magice.

La trei luni după căsătorie,ea a aflat că va avea un copil. Până la sfârşitul primului trimestru,sarcina a evoluat bine,apoi inima bebeluşului s-a oprit.

,îşi aminteşte Violeta. Chiar şi aşa,ajunseseră să se certe,ea se îngrăşase 30 de kilograme şi încetase să mai spere.

Obosită de tratamente şi de speranţe stinse,într-o zi Violeta s-a hotărât să se resemneze. Apoi,când nu se mai aştepta la nimic bun,în decembrie 2007,Dumnezeu i-a dăruit cel mai frumos cadou de Crăciun.

Se simţise rău toată luna şi credea că sunt de vină fierea,stresul,supărarea. „Chiar în dimineaţa zilei de Crăciun,soţul parcă o luase razna. Mă tot trimitea să-mi cumpăr un test de sarcină,iar eu nu voiam să-mi stric tocmai ziua aceea. N-a fost chip să-l conving şi am mers la farmacie“,îşi aminteşte ea.

Cine ştie ce-o fi gândit farmacista despre ea,că voia un test de sarcină în dimineaţa de Crăciun de parcă viaţa ei ar fi depins de asta! A alergat cu sufletul la gură acasă,unde avea să afle că minunea chiar se produsese.

„E greu de descris în cuvinte ce-am simţit când am văzut cele două liniuţe conturate atât de clar. Am plâns amândoi,îmbrăţişaţi ca doi copii. Nu m-am mai putut opri ore întregi. Erau lacrimile pe care le strânsesem de prea mult timp“,îşi aminteşte ea.

Astăzi,se bucură de minunea dăruită de Dumnezeu:fetiţa lor,Alexandra,de doi ani,care i-a făcut să simtă că trăiesc cu adevărat. Mai mult,Crăciunul de anul acesta o găseşte pe Violeta însărcinată pentru a doua oară.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg