Obiceiul care contribuie la căderea părului. Multe persoane îl fac atunci când se spală pe cap!

1 shutterstock 1186035433 jpg jpeg

De cele mai multe ori, încercăm să evităm căderea prematură a părului prin numeroase tratamente speciale şi tehnici inovatoare. Însă evitarea unui singur obicei, destul de des întâlnit, poate face minuni!

Rărirea părului este un subiect sensibil. Podoaba capilară joacă un rol foarte important în aspectul fizic al fiecărei persoane, aşa că pierderea sa poate fi destul de descurajantă. Desigur, la fel ca multe dintre lucrurile care se pot întâmpla odată cu trecerea timpului, căderea părului poate fi inevitabilă, dar vestea bună este că poţi controla pierderea sa prematură. Există factori cheie pe care îi poţi schimba, cum ar fi: dieta, nivelul de stres şi chiar…modul în care faci baie! 

Potrivit Academiei Americane de Dermatologi (AAD), este normal să pierzi, în decursul unei zile, între 50 şi 100 de fire de păr. Dar, de multe ori, unele obiceiuri greşite pot duce la slăbirea a mai multor fire de păr.  De pildă, ştiai că apa fierbinte poate subţia firul de păr?: „Apa fierbinte poate deteriora proteinele de keratină din păr şi poate îndepărta uleiurile naturale de pe scalp, ceea ce va face părul să fie uscat şi slab. Lucruri care duc rapid la ruperea sa”, spune stilistul Mark Townsend, pentru bestlifeonline. „Apa fierbinte deschide firul de păr, provoacă umiditate şi fragilitate, iar toţi aceşti factori contribuie la căderea părului”, completează specialistul.

Ce este de făcut?

Un duş fierbinte poate fi ceea ce îţi doreşti, la finalul unei zile, dar oricât de relaxant poate fi, atunci când trebuie să îţi speli părul, cel mai bine este să foloseşti apă călduţă, nu fierbinte: „Apa călduţă este ideală pentru spălarea părului, deoarece are temperatura ideală, nu usucă excesiv scalpul, părul şi pielea, aşa cum face apa foarte fierbinte. Când te clăteşti pe cap, cel mai bine este să reduci puţin gradele apei cu care te speli”, conchide specialistul. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg