Obiceiuri care-ţi pot strica manichiura

1 64202 original jpg jpeg

Abia ţi-ai colorat unghiile şi ai observat că aceastea s-au ciobit sau pătat? Este posibil ca unul dintre cauze să fie uscare insuficientă. Dar mai sunt câteva „capcane“ care-ţi pot distruge manichiura. Iată care sunt acestea!

Eşti prea nerăbdătoare să-ţi usuci unghiile

Acesta este unul dintre cele mai frecvente greşeli care duc la stricarea manichiurii. După ce te dai cu ojă,lasă-ţi unghiile să se usuce înainte de a te apuca să gospodăreşti prin casă. Dacă observi că unghiile ţi se ciobesc imediat după ce le colorezi,înseamnă că timpul alocat uscării lor este prea scurt. Pentru a nu te mai confrunta cu această neplăcere,aplică,după ce te dai cu ojă,un lac de unghii transparent cu uscare rapidă.

Îţi verifici constant telefonul

Multe dintre femei au obiceiul de a-şi verifica destul de des telefonul mobil,imediat după ce şi-au făcut manichiura. Nu e de mirare că oja dispare rapid de pe unghii.

Speli vasele sau hainele fără mănuşi

Substanţele chimicale care se găsesc în soluţiile de curăţare a vaselor şi în dero pot face rău unghiilor şi chiar să înlăture ojade pe ele. Spală-te pe mâini cu atenţie şi poartă mănuşi dacă trebuie să speli vase ori rufe.

Nu ai grijă de cuticule

Cuticulele protejează unghiile. Prin urmare evită să le tai. În caz contrar,unghiile vor avea de suferit. Ai grijă de ele împingându-le cu un beţişor de bambus şi masează-le seară de seară cu ulei de cuticule înainte de culcare.

Sari peste top coat

Protejează-ţi unghiile folosind un top coat imediat după ce ţi le-ai colorat. Acesta ajută la întărirea unghiilor fragile.

Stai prea mult cu unghiile în apă

Apa este inamicul principal al manichiurii. Unghiilesunt precum bureţii. Se lărgesc când sunt ude şi se contractă când sunt uscate. Prin urmare,băile lungi favorizează ciobirea şi exfolierea ojei.

Îţi atingi unghia după ce-ţi faci manichiura

Acesta este unu dintre cele mai comune obiceiuri pe care le facem după ce ne-am făcut unghiile. Această deprindere are tendinţa de a-ţi păta unghia. De aceea,evită să le atingi.