Obiceiurile care îţi strică unghiile

1 76170 original jpg jpeg

Multe femei petrec foarte mult timp în saloanele de înfrumuseţare pentru ca unghiile lor să arate perfect. Totuşi, de multe ori nu se întâmplă acest lucru pentru că unele obiceiuri de zi cu zi afectează sănătatea lor. Află care sunt acestea!

Îţi rozi unghiile

Cunoscută în termeni medicali ca onicofagie, roaderea unghiilor este un obicei extrem de nesănătos pentru unghii. Este creat pe sistem nervos şi se manifestă continuu, iar acest lucru poate strica forma lor. Să nu mai vorbim că este periculos şi pentru dantură. Dacă îţi rozi unghiile, bacteriile vor pătrunde mai uşor în organismul tău şi vei fi predispusă la anumite boli precum indigestie sau colită. Dacă vrei să scapi de acest obicei, încearcă să îţi tai unghiile cât mai scurte şi să le acoperi cu un bandaj.

Răzuieşti lacul de unghii

Cel mai corect mod de a îndepărta lacul de unghii este cu ajutorul unui dizolvant eficient, nicidecum prin răzuire. În acest mod, nu vei face decât să agresezi stratul unghiei şi să rămâi cu semne. Pentru a scăpa de acest obicei, încearcă să îţi păstrezi manichiura cât mai simplă şi mai curată.

Nu înlocuieşti lacul de unghii

Potrivit specialiştilor în frumuseţe, un lac de unghii nu ar trebui să fie păstrat mai mult de 7 zile, motiv pentru care trebuie să te îngrijeşti foarte des. Încearcă să nu acoperi cu încă un strat lacul de unghii deja existent căci acest lucru va afecta unghiile şi le va împiedica să crească. Să nu mai vorbim de aspectul inestetic.

Îţi foloseşti unghiile pe post de ustensile

Dacă îţi place să găteşti, să faci curăţenie dar şi să fii frumoasă, trebuie să fii foarte atentă la modul în care îţi foloseşti unghiile. Acestea se pot deteriora dacă intră în contact cu produsele chimice sau se ating de suprafeţe dure. Foloseşte întotdeauna mănuşi speciale, din cauciuc sau latex sau apelează la produsele care sunt mai blânde cu pielea.

Le rupi cuticula

Sunt unele persoane care obişnuiesc să îşi rupă cu dinţii cuticula, până sângerează. Dacă şi tu te regăseşti, e important să ştii că prin acest obicei vei împiedica pielea să crească sănătos şi vei fi mai predispusă la infecţii.

Nu ştii să îţi faci manichiura

Dacă preferi să îţi faci manichiura acasă, dar nu te pricepi, acest lucru poate spune multe despre sănătatea unghiilor tale. Fie îţi tai cuticula într-un mod greşit sau nu îndepărtezi cum trebuie pielea, unghiile pot arăta din ce în ce mai rău. Fii atentă şi la igienizarea instrumentelor pe care le foloseşti pentru a nu te infecta sau a stârni micoze.

: