Oprah a dezvăluit ce reacţii adverse a avut la vaccinul anti-COVID. Ce intenţioneză să facă după ce se vaccinează toţi apropiaţii ei?

3 shutterstock 181470764 jpg jpeg

Vaccinarea împotriva COVID-19 a creat un sentiment de eliberare pentru mulţi inclusiv pentru celebrităţi care au fost afectate serios de restricţiile impuse de pandemie. Oprah Winfrey se numără printre cei care s-au vaccinat şi care a dorit să dezvăluie cu ce efecte secundare s-a confruntat.

Într-o postare de pe blogul său, Oprah a mărturisit că vaccinarea i-a dat „un sentiment copleşitor de uşurare”. A fost convinsă să dezvăluie trăirile proprii după ce mulţi americani au ales reţelele de socializare pentru a spune şi altora ce reacţii au avut la diverse tipuri de vaccinuri. Descoperă cu ce efecte secundare s-a confruntat vedeta!

Febră

În timpul pandemiei COVID, Oprah Winfrey a fost nevoită să rămână o lungă perioadă în carantină împreună cu partenerul ei, Stedman Graham, şi două dintre fiicele din Africa de Sud. După ce s-a decis să se vaccineze contra COVID, a deschis acest subiect pe blogul ei, dar fără a menţiona exact ce vaccin a primit. Totuşi, a fost unul dintre vaccinurile ARNm, Pfizer sau Moderna, care necesită rapel. A dezvăluit că a avut „toate simptomele clasice” după cea de-a doua doză.

„După prima doză, am vrut să plâng, dar nu am făcut-o, doar din sentimentul copleşitor de uşurare. Am avut pneumonie anul trecut, iar plămânii mei erau încă sensibili", a scris ea în postarea de pe blog. „Mă temeam foarte mult de COVID-19, de aceea am fost foarte strictă în ceea ce priveşte intrarea persoanelor străine din spaţiul meu." Deşi nu s-a resimţit foarte tare după prima doză, Oprah a spus că febra a fost unul dintre efectele secundare post-vaccinare după cea de-a doua doză. Febra este considerată una dintre cele mai frecvente efecte secundare ale vaccinului împotriva COVID, alături de dureri de cap sau musculare şi greaţă. De altel, febra este „un semn normal care arată că în corp se crează protecţia necesară contra virusului”.

Frisoane

Un alt doilea efect secundar al vaccinării a fost reprezentat de frisoane. Şi Oprah a menţionat că a avut parte de ele după a doua doză. Frisoanele, acea senzaţie de frig care apare în ciuda faptului că nu te afli într-un mediu rece, se regăseşe pe lista reacţiilor adverse ale vaccinului anti-COVID. Sunt cauzate de contracţia musculară rapidă urmată de relaxare şi reprezintă o modalitate prin care organismul produce căldură atunci când simte frig. Acestea preced o creştere a temperaturii corporale. Şi acesta este un răspuns imun normal care nu ar trebui să cauzeze îngrijorare.

Oboseală

Nu doar febra şi frisoanele s-au numărat printre efectele secundare ale vaccinării. Oprah s-a simţit şi letargică. Oboseala însoţeşte în mod normal durerile corporale şi febra provocate de vaccinare. Vedeta a spus că s-a simţit rău timp de mai mult de o zi, dar a considerat că acesta este doar „un mic inconvenient”. „După a doua doză, nu m-am simţit bine timp de aproximativ 30 de ore”, a povestit ea şi a adăugat: „A fost un inconvenient atât de mic pe lângă avantajul de a fi protejat împotriva unui virus care i-a ucis pe atât de mulţi". Ea a dezvăluit că timpul petrecut cu recuperarea în urma efectelor secundare i-a permis să se gândească la toţi cei care şi-au pierdut viaţa din cauza acestui virus şi la cei care au trebuit să suporte boala COVID-19.

În ciuda experienţei sale post-vaccinare, Oprah a spus că se simte ca o „super-femeie” şi de parcă i s-ar fi dat şansa la o nouă viaţă. Totuşi, viaţa ei n-a revenit încă la normal. Ea a spus că îşi părăseşte rar casa, cu excepţia unor interviuri, cum a fost acela oferit de Meghan Markle şi prinţul Harry. Pe de altă parte, a spus că atunci când vor fi vaccinaţi suficienţi dintre prietenii săi, se gândeşte să organizeze o petrecere în aer liber.

FOTO: ShutterstockRecente

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg