Papa Francisc condamnă războiul lui Putin: „Râuri de sânge şi lacrimi curg în Ucraina‟

1 papa shutterstock 544259614 jpg jpeg

Şeful bisericii catolice şi-a ţinut predica duminică, la Vatican, vorbind despre invazia rusească din Ucraina şi condamnând violenţa care se petrece acolo. Papa Francisc susţine că invazia ruşilor nu este “o operaţiune militară, ci un război”.

Episcopul Romei a facut apel la încetarea războiului şi a cerut respectarea unor coridoare umanitare, care să-i protejeze pe civili în timpul bombardamentelor care au loc în Ucraina. În timpul rugăciunii sale de duminică, Papa a spus următoarele: “Râuri de sânge şi lacrimi curg în Ucraina. Nu este doar o operaţiune militară, ci un război care aduce moarte, distrugere şi suferinţă”.

Aflat în Palatul Apostolic din Piaţa St. Petru din Vatican şi adresându-se celor câteva mii de oameni adunaţi la slujbă cu steguleţe ucrainiene, Papa Francis şi-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean, care se află de mai bine de o săptămână sub atacul rusesc.

Acesta a vorbit despre coflictul armat în plină desfăşurare: „Fericirea adevărată şi libertatea nu sunt date de ceva ce posedăm, ci de ceea ce împărţim cu alţii, ţine nu de avantajul pe care l-am avea în comparaţie cu alţii, ci de dragostea pe care le-o purtăm şi de bucuria de-a face un bine, nu de obsesia pentru putere”, a declarat cel care a atras atenţia că „nu există compromisuri pe care să le facem cu răul‟.

“Haideţi să avem un moment de linişte în care să ne rugăm, în care să ne oprim şi să observăm tot ce avem în sufletul nostru. Să ne rugăm astfel încât să înceapă o luptă pozitivă împotriva răului care ne subjugă, o luptă pentru libertate”, a continuat acesta.

Săptămâna trecută, Papa Francisc a făcut un apel la pace, la încetarea conflictului, la crearea şi respectarea coridoarelor umanitare care să le permită civililor să fugă din calea războiului. Şeful Bisericii Catolice l-a citat pe arhiepiscopul Sviatoslav Shevchuk, care la rândul său l-a citat pe cardinalul Slipyj, spunând că “în Ukraina astăzi, curg râuri de sânge şi lacrimi”.

Într-un gest fără precedent, Papa a trimis doi cardinali în Ucraina pentru a contribui la aducerea păcii în regiune. Nu a dezvăluit audienţei sale unde anume au fost trimişi cei doi cardinali, ci doar că aceştia îi reprezintă pe el şi pe toţi creştinii care transmit mesajul că „războiul e nebunie”.

Referindu-se la Ucraina ca la o ţară-martir, Papa a cerut oprirea violenţelor şi întoarcerea la masa negocierilor. În cursul zilei de duminică, primăria oraşului Mariupol a anunţat intenţia de evacuare a civililor prin intermediul unui coridor umanitar care să permită salvarea a 400.000 de oameni. Aceleaşi eforturi au fost făcute şi sâmbătă înainte ca ruşii să-şi reia bombadamentele după numai 45 de minute după încetarea bombardamentelor.

Foto - Shutterstock



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg