Păr lung după 45 de ani? Şi tu-l poţi avea!

1 66542 original jpg jpeg

De când te ştii ai avut părul până în talie şi acum, la maturitate, te gândeşti să-l tai? Poţi să-i păstrezi lungimea dacă ţii cont de mai multe lucruri, cum ar fi forma feţei şi tipul de păr.

Bulină

După vârsta de 40 de ani,schimbările hormonale,uscarea cu foehnul,coafarea cu ondulatorul sau placa,dieta şi fumatul contribuie la deteriorarea şi ruperea părului.

Tunsori recomandate

În funcţie de forma feţei

 • rotundă

Dacă ai faţa rotundă,optează pentru tunsoarea în scări. Ai grijă ca treptele să pornească de sub linia bărbiei. Stiliştii recomandă femeilor de peste 45 de ani cu părul lung să aleagă tunsorile care se încadrează până la mijlocul spatelui. Altfel,părul va avea un aspect neîngrijit. În cazul în care vrei să-ţi schimbi total aspectul,bretonul este o alegere inspirată,mai ales că acesta ascunde cu brio ridurile formate pe frunte. Optează pentru un breton nu foarte gros,care acoperă sprâncenele pe centru şi coboară în lateralele frunţii până la linia pomeţilor.

 •  pătrată

Femeile cu faţa pătrată ar trebui să evite coafurile în linii drepte pentru a nu accentua trăsăturile feţei. În schimb,o tunsoare care li se potriveşte este bobul lung. Filat şi cu volum în creştetul capului,părul va avea un aspect îngrijit şi tineresc.

 • ovală

Dacă ai părul lung şi faţa ovală,stai departe de tunsorile cu breton sau cele cu volum foarte mult în vârful capului. Stiliştii recomandă o tunsoare cu cărare laterală şi cu onduleuri lejere la vârfuri.

Ţinând cont de tipul firului de păr

 • creţ

Pentru persoanele cu părul creţ ideale sunt tunsorile în trepte,nu mai scurte de 15 cm. În felul acesta buclele se aranjează mult mai bine.

 • gros şi drept

Printre tunsorile recomandate de stilişti femeilor cu şuviţe groase şi drepte se numără cele asimetrice. Ele pot fi realizate cu diferenţe mici sau evidente de lungime.

 • subţire şi drept

În cazul persoanelor cu părul foarte subţire,tunsorile în trepte sunt cele mai indicate. Pentru un plus de volum,încreţeşte-ţi vârfurile.

 • ondulat

Dacă te numeri printre femeile cu acest tip de păr,tunsoarea ideală este cea în trepte. Ai grijă ca scările să înceapă de la jumătatea distanţei dintre creştetul capului şi vârfuri,pentru ca buclele să-şi păstreze forma naturală.

Cum găseşti culoarea potrivită

Întrucât la această vârstă ai din ce în ce mai multe fire albe,stiliştii recomandă vopsirea părului,într-o nuanţă cât mai naturală. Renunţă la negru sau blond cu tente aurii,pentru că acestea nu fac decât să-ţi înăsprească trăsăturile şi să-ţi accentueze vârsta. Ideale sunt nuanţele de cărămiziu,mai ales dacă ai pielea foarte deschisă la culoare. Castaniul sau blondul nisipiu se potrivesc persoanelor cu pielea roşietică,şi asta pentru că nuanţele reci vor neutraliza roşeaţa. Dacă ai tenul măsliniu,optează pentru o nuanţă închisă a părului,cât mai apropiată de culoarea naturală.

Casetă

Îngrijire specială

Scăderea treptată a estrogenului odată cu înaintarea în vârstă încetineşte creşterea părului şi reduce,de asemenea,producţia de colagen,şuviţele devenind mai fragile,rupându-se şi pierzându-şi strălucirea.

 • Tunde vârfurile

Vârfurile tocite şi despicate împiedică părul să crească sănătos,motiv pentru care este bine să le tunzi o dată la 2-3 luni. În felul acesta,şuviţele vor creşte sănătos,iar podoaba capilară va avea un aspect îngrijit.

 • Nu folosi în exces produsele de coafare

Încearcă să utilizezi cât mai puţin foehnul,placa sau ondulatorul şi să reduci numărul de spălări pe săptămână,pentru a nu deteriora părul. Dacă trebuie să te speli în fiecare zi,foloseşte şampon hidratant şi balsam de fiecare dată. Cele cu cheratină sunt de mare ajutor. Firele de păr au în structura lor această proteină,de aceea este necesar să dai părului înapoi ce a pierdut.

 • Foloseşte regulat tratamente cu ulei

Uleiul de argan şi cel de măsline se numără printre produsele care dau strălucire părului. În plus,sunt foarte uşor de folosit.

 • Ai grijă ce mănânci!

Dieta joacă un rol important în fortificarea podoabei capilare. Alimentele bogate în acizi graşi Omega-3,cum sunt somonul,seminţele şi nucile,ar trebui să se regăsească regulat în meniul tău,deoarece acestea au grijă de sănătatea scalpului,prevenind uscarea lui şi deterioarea şuviţelor.

Idei Click! pentru femei

Pentru a nu deteriora structura firului de păr,foloseşte vopsea care nu conţine amoniac sau peroxid.

După ce te speli pe cap,descurcă părul începând de la vârfuri,cu un pieptene cu dinţi rari.Recente

Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg