Păr uscat? Încearcă masca cu banană!

1 75643 original jpg jpeg

Am auzit foarte multe femei care se plângeau că au părul uscat. Dar uscarea apare atunci când foliculii de păr nu reuşesc să absoarbă şi să menţină umiditatea şi substanţele nutritive. Însă, există multe produse de hidratare şi revitalizare care ajută la rezolvarea acestei probleme, printre care şi măştile naturale.

Măştile ajută părul să se menţină puternic, strălucitor şi sănătos. Ingredientul folosit cel mai des în măştile şi tratamentele preparate acasă este banana. Acest fruct conţine vitamine care stimulează producţia de colagen, proteină care întăreşte firele de la rădăcină, fără să existe efecte secundare.

Masca care tratează părul uscat

Această mască pe bază de banană şi suc de lămâie este un tratament revitalizant, care reduce deteriorarea firelor de păr, dându-i un aspect strălucitor şi volum. Banana conţine proteine şi aminoacizi care hidratează şi hrăneşte scalpul. În plus, cantitatea mare de antioxidanţi şi vitamine combate leziunile celulare cauzate de radicalii liberi. În acelaşi timp, previne căderea părului şi albirea prematură.

Pentru a îmbunătăţi proprietatea hidratantă a acestui tratament pe care-l prepari acasă, este recomandat să amesteci banana şi sucul de lămâie cu puţin ulei de nucă de cocos. Datorită acizilor esenţiali şi substanţelor antibacteriene, uleiul de nucă de cocos a devenit ingredientul care nu lipseşte din niciun produs cosmetic şi de înfrumuseţare.

 Ai nevoie de:

-    1 banană

-    sucul de la o lămâie

-    1 lingură de ulei de nucă de cocos (opţional)

Mod de preparare:

Descojeşte banana şi pune-o într-un vas. Piseaz-o cu o furculiţă până devine pastă. Pune peste fruct sucul de lămâie şi uleiul de nucă de cocos şi amestecă cu o lingură până se încorporează şi capătă o textură cremoasă - va fi mai uşor de aplicat.

Mod de aplicare:

Umezeşte părul şi separă-l în mai multe şuviţe, pe care le prinzi cu clame. Apoi, aplică masca de la rădăcini la vârfuri. Acoperă tot părul, prinde-l în coc şi las-o să acţioneze 30-45 de minute. După aceea, clăteşte cu apă călduţă şi lasă părul să se usuce natural (nu folosi foehnul). Repetă tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână.

Include masca în rutina ta de îngrijire a părului. Nu este costisitoare şi nici nu implică prea mult timp, iar podoaba ta capilară va străluci şi va deveni mătăsoasă şi puternică.

Credit foto: www.spaviadayspa.comRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg