Parfumuri bărbăteşti: o chestiune de personalitate şi de amintiri

1 clickpentrufemei parfumuri barbati felipepelaquim ywe0ilojsi8 unsplash jpg jpeg

Încă din zorii timpului, oamenii s-au parfumat pentru a mirosi bine şi, uneori, pentru a captiva simţurile oamenilor din jur. În fiecare zi sau numai pentru ocazii speciale, ne parfumăm pentru noi, dar şi pentru alţii. Încă din Antichitate, trecând prin Evul Mediu şi epoca Iluminismului, parfumul s-a transformat, a devenit mai complex şi mai presus de toate s-a democratizat.

Adesea asociat cu burghezia, femeile şi lumea luxului, parfumul este acum disponibil pentru toată lumea. Sau aproape.

Parfumuri bărbaţi - oferte

Desigur, simbolizează şi astăzi luxul, deoarece este fabricat în special de marile case de haute-couture precum Chanel, Dior, Hermès sau chiar Yves Saint Laurent. Judecând după marile nume care alcătuiesc liderii pieţei, parfumul este o chestiune de rafinament francez. Acesta a fost într-adevăr cazul încă din secolul al XVII-lea, moment în care oraşul Grasse (din Provence) era considerat capitala mondială a parfumurilor.

Parfumul: o chestiune de personalitate şi amintiri

Prin definiţie, parfumul este un miros sau un amestec de mirosuri persistente sau chiar puternice. Mai degrabă fructat, uneori picant şi alteori lemnos, parfumul oferă o gamă foarte largă de experienţe olfactive. Nu toate sunt unanime. De fapt, fiecare individ îşi alege parfumul în funcţie de diferite criterii foarte personale.

Criteriile pentru alegerea unui parfum pentru bărbaţi

Nu ştii ce parfum pentru bărbaţi să aleagă? Lasă-te ghidat de simţul mirosului şi de diferitele criterii de selecţie de mai jos:

- Puterea olfactivă: prin miros vei şti repede dacă parfumul este pentru tine sau nu. Aceasta este prima impresie. Puterea sau delicateteţea? În funcţie de gust, parfumul este mai mult sau mai puţin picant. Depinde de dvs. să vedeţi dacă puterea sa este disproporţionată sau dacă, dimpotrivă, corespunde personalităţii şi caracterului dumneavoastră.

Parfumuri – ideile zilei

 - Aspecte olfactive: există multe aspecte olfactive determinante într-un parfum. În funcţie de sensibilitatea ta, de amintirile din copilărie, de sărbătorile sau de bucătăria casei părinteşti, de exemplu, vei fi mai sedus fie de aspectul floral al parfumului, fie de aspectul său lemnos, sau de ferigă, piele sau arome orientale. Creierul tău va lucra pentru a recupera toate acele amintiri din memorie care te vor ajuta în cele din urmă să alegi parfumul cel mai bun pentru tine.

Cine să aleagă un parfum pentru bărbaţi?

Adevărata întrebare este să ştim dacă putem oferi un parfum unei persoane, ţinând cont de ceea ce am scris mai sus pe criteriile de alegere foarte adesea foarte personale şi intim legate de emoţie şi emotivitate. Acest lucru este, fără îndoială, posibil, cu condiţia să cunoşti foarte bine persoana respectivă.

Ce parfum pentru bărbaţi să alegeţi?

Fii atent pentru că există mai multe tipuri de parfumuri. Pe sticle veţi găsi aceste denumiri diferite:

- Eau de Cologne: între 4% şi 6% concentraţie

- Apa de toaletă: între 7% şi 12% concentraţie

- Apa de parfum: între 12% şi 25% concentraţie

- Parfum: aproximativ 18% concentraţie

- Extract, esenţă sau parfum elixir: între 25 şi 40% concentraţie

Diferenţa majoră constă în gradul de concentraţie al produsului de parfum. Cu cât este mai mare concentraţia, cu atât parfumul durează mai mult în timp, dar şi preţul sticlei este mai mare.

Cum se aplică parfumul?

Trebuie spus, însă, că durata de viaţă a parfumurilor noastre depinde şi de cantitatea pe care o folosim de fiecare dată când purtăm parfumul. Când vine vorba de parfumuri originale, majoritatea bărbaţilor fac greşeala de a pune prea mult. Femeile sunt mai educate în această privinţă. Când aplici parfumul, nu trebuie exagerat, mai ales dacă ai folosit şi celelalte produse din aceeaşi gamă: deodorant, after shave etc. Parfumurile originale trebuie aplicate pe punctele de puls, adică de-a lungul gâtului şi în interiorul încheieturilor mâinilor.

Parfumuri bărbaţi - descoperă ofertele

Specialiştii recomandă chiar aplicarea unei picături de parfum şi pe ceafă. O altă greşeală frecventă făcută de bărbaţi este frecarea între ele a încheiturilor după aplicarea parfumului. De ce e o greşeală? Pentru că astfel se alterează mirosul.Recente

Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg