Parfumurile arăbeşti şi influenţa lor în parfumeria europeană

1 clickpentrufemei parfumuri arabesti giorgio parravicini 12ihvefracq unsplash jpg jpeg

Cu o cultură puternică în jurul parfumului, tradiţiile arabe au jucat un rol important în dezvoltarea parfumeriei europene.

Condimentele, răşinile, lemnele exotice, ierburile sau chiar uleiurile esenţiale de origine animală, cum ar fi chihlimbarul sau moscul, sunt unele dintre materiile prime pe care parfumeria arabă le-a folosit în mod tradiţional pentru a crea parfumuri captivante. Pe de altă parte, florile şi plantele precum trandafirul, iasomia sau floarea de portocal sunt şi au fost frecvent incluse în parfumurile arabe.

Cultura islamică a folosit parfumeria profund legată de religie. Primele utilizări ale parfumurilor sunt înregistrate în secolul al VI-lea. Multe familii arabe continuă să pregătească ceea ce se numeşte bakhoor, un tip de tămâie folosit pentru a-şi purifica casele. Fiecare familie are de obicei propria sa esenţă de „bakhoor”, deoarece poate amesteca diferite ingrediente, precum chihlimbar, mosc, zahăr etc., pentru a obţine o pastă care, atunci când este uscată la soare, devine un bloc. Blocul este împărţit în bucăţi mai mici şi apoi ars, producând un fum, care parfumează întreaga casă.

În vremurile străvechi, sudul Arabiei era foarte diferit de deşertul care este astăzi, luxuriant şi plin de plante aromate, era o zonă cunoscută sub numele de ţara parfumurilor. De fapt, în cartea sfântă a Islamului, Coranul, paradisul este descris ca un loc plin de grădini şi copaci, râuri grozave şi cu un miros deosebit de parfum de mosc.

Parfumuri arăbeşti / orientale - oferte

Deja în secolul al X-lea, Avicenna, un renumit filozof şi doctor arab, a introdus apa de trandafiri în lumea musulmană, care era folosită pentru parfumarea camerelor casei. A fost elementul cheie pentru a produce arome, atât de mult încât a fost considerat un simbol al purităţii şi înţelepciunii lui Allah.

Arabii au aplicat alchimia în fabricarea parfumurilor. Această nouă ştiinţă - la vremea sa - îşi propunea să realizeze „chintesenţa” plantelor, extragând esenţa proprietăţilor lor prin distilare succesivă, dintr-o plantă pentru a obţine uleiurile sale esenţiale.

Cruciadele (1096-1291) au fost un moment cheie pentru introducerea parfumurilor arăbeşti în Occident, deoarece soldaţii care s-au întors în Europa din campaniile lor militare au adus parfumuri şi esenţe necunoscute ţărilor lor.

Odată cu sosirea arabilor în Spania, parfumul a parcurs un nou traseu: a ajuns în Franţa, ţară care a ştiut să-l industrializeze. În plus, Granada şi Sevilla au devenit centre de parfumuri foarte importante comparabile cu Bagdad şi Damasc.

Dar parfumurile pentru bărbaţi şi femei? Cel mai comun parfum oriental este obţinut din Mukhalat, o combinaţie a următoarelor materii prime: oudh, trandafiri, şofran şi lemn de santal.

Oudh

Este lemnul răşinos al copacului Hagar. Copacii sănătoşi au lemn inodor. Cu toate acestea, unii copaci mai în vârstă se infectează cu ciuperci şi ulterior se produce oleorezină în lemn. Pe măsură ce infecţia creşte, în răşină se formează o răşină întunecată, parfumată. Răşina este îndepărtată prin distilare pentru a obţine ulei pur de oudh.

Trandafir

Nu este doar o floare frumoasă, ci şi un ingredient esenţial în Mukhalat. Rosa Damascena este un trandafir hibrid, originar din Persia, adus în Siria şi introdus ulterior în Damasc. Acest trandafir înfloreşte doar treizeci de zile pe an, iar florile sunt încă culese individual. Recolta este întotdeauna o cursă împotriva soarelui, deoarece pe măsură ce temperatura creşte, florile îşi pierd uleiurile esenţiale. Este nevoie de cinci tone de flori pentru a produce un kilogram de ulei!

Şofran

Această floare are trei stigme, care sunt uscate şi utilizate în gătit şi în parfumerie. Şofranul este cel mai scump condiment din greutate. Astăzi este produs în Iran, Spania, India, Grecia, Azerbaidjan, Maroc şi Italia. Acest condiment este utilizat în parfumerie în India şi, de asemenea, în Orientul Mijlociu şi acum începe să fie utilizat în parfumeria occidentală.

Lemn de santal

Este lemnul arborelui Santalum. Lemnul de santal din Mysore, regiunea Karnataka, India de Sud, este considerat de cea mai înaltă calitate. În ciuda celor 4000 de ani de existenţă, esenţa lemnului de santal a început să fie folosită în parfumeria modernă în secolul trecut. Parfumul său a jucat, de asemenea, un rol important în riturile religioase hinduse şi budiste şi este folosit şi în medicina chineză, datorită proprietăţilor sale de vindecare.

Parfumuri - oferte

Principala caracteristică a parfumurilor arabe este senzualitatea, exotismul şi esenţa lor intensă. Parfumurile arabe sunt de obicei mai intense şi mai puternice, datorită culturii şi, de asemenea, căldurii. În prezent, tendinţele de pe piaţa estică includ ingrediente noi precum mierea, ciocolata sau vanilia.

Dar Europa se uită şi în prezent la parfumurile arabe, deoarece acestea sunt un simbol al calităţii, intensităţii şi senzualităţii. În plus, cele două mari şcoli de parfumerie s-au inspirat şi au făcut schimb de experienţă mereu, pentru cultivarea unor parfumuri mai bune şi mai persistente.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg