Parodonotoza netratată, risc de infarct miocardic

1 69623 original jpg jpeg

Anumite bacterii implicate în boala parodontală intră în circulaţia generală, iar unele dintre acestea pot agrava ateroscleroza, afecţiune care poate duce în timp la apariţia infarctului miocardic.

Dezvoltarea bolii parodontale este o consecinţă a florii microbine din cavitatea bucală. O îngrijire precară şi lipsa controalelor stomatologice pot duce cu uşurinţă la apariţia acestei afecţiuni cronice. Parodontoza afectează structurile care menţin dintele sau se localizează pe  gingie,pe ligamentul parodontal şi osul alveolar.

Printre semnele incipiente ale bolii parodontale se numără sângerările gingiilor şi retragerea acestora,iar pe măsură ce boala progresează apar dureri,mobilitate dentară,deplasarea dinţilor şi în final pierderea acestora,în cazul în care nu se urmează niciun tratament.

În urma unor studii,cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de parodontoză sunt de cel puţin două ori mai predispuşi la boală arterială coronariană care,în timp,duce la infarct.

În cazul pacienţilor care suferă de diabet,boala parodontală duce la creşterea dificultăţii de controlare a glicemiei şi,implicit,la creşterea complicaţiilor specifice acestei boli.

În ceea ce le priveşte pe femeile însărcinate,parodontoza poate duce la naşterea prematură sau la naşterea unor copii cu greutate inferioară limitelor normale. De aceea,medicii specialişti recomandă femeilor însărcinate să-şi facă o evaluare parodontală.Recente

Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg